Diablo 5 için bekleyiş daha kısa olacak

Diablo 5

Blizzard Başkanı Mike Ybarra, 11 yıllık aranın ardından çıkan Diablo 4’ün askine Diablo 5 için bekleyişin o kadar uzun olmayacağını açıkladı.

Uzun yıllardır heyecanla beklenen Diablo 4, 6 Haziran’da oyun severlerle buluştu ve oyunseverler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Mobil oyun Diablo Immortal’ı saymazsak 11 yıl sonra çıkan ilk Diablo oyunu olan Diablo IV, yakaladığı başarıyla Blizzard’ın bile beklentilerini aştı. Kısa sürede milyonlarca oyuncuya ulaşan yeni Diablo oyunu, çıkışının ardından Blizzard adına pek çok rekora imza attı. Diablo 4 aradan geçen sürede oyun popülerliğini biraz yitirmiş olsa da şimdiden son yılların en başarılı oyunları arasında yerini almış durumda. Diablo 4’ün yakaladığı bu büyük başarı Blizzard’ı cesaretlendirmiş olsa gerek ki stüdyo Diablo 5 için bu kez o kadar uzun süre beklememiz gerekmeyeceğini söylüyor.

diablo 4

Bildiğiniz gibi Diablo serisi oyunları arasındaki aralık en uzun olan serilerden biri. Üç yıl arayla çıkan ilk iki Diablo oyununu saymazsak, serinin hayranları bugüne kadar yeni bir Diablo oyunu oynamak için genelde 10 küsür yıl beklemek zorunda kaldı. 2000’de çıkan Diablo II ile Diablo III arasında 12 yıl vardı. Diablo 4 için de 11 yıl beklememiz gerekti. Ancak Blizzard, Diablo 5 için bu kadar uzun süre beklememiz gerekmeyeceğini söylüyor.

Twitter’da yaptığı paylaşımda bir sonraki Diablo oyunu için bu kadar uzun süre beklememiz gerekmeyeceğini söyleyen Blizzard Başkanı Mike Ybarra, öte yandan Diablo 4 için de daha planları olduğunu vurguladı. Yeni sezonlar ve ek paketler gibi sonradan çıkacak etkinlik ve içeriklerle Diablo 4’ün bir süre daha epey aktif kalması bekleniyor. Ancak bu dönem bittikten sonra Blizzard zaman kaybetmeden odağını bir sonraki Diablo oyununa çevirecek gibi duruyor.

The Walking Dead Destinies oyunu tanıtıldı