Diablo 4’ün 5. Sezonu Ne Zaman Başlayacak?

diablo 4 1

Yeni sezon Diablo 4 Vessel of Hatred’dan önce son durak olacak. İşte 5. sezonun başlangıç tarihi ve içerik detaylar…

Diablo 4 oyuncuları gözlerini Vessel of Hatred genişleme paketine çevirmiş halde. Ancak ek paket çıkmadan önce 5. sezonla birlikte oyunda değişiklikler meydana gelecek. Yeni sezon cehenneme dönüş olarak nitelendiriliyor. Çünkü yeni bir oyun modu cehennemin küçük bir kısmında geçiyor. Diablo 4’ün 5. sezonu 6 Ağustos’ta yayınlanacak. Normalde sezonlar 3 ay sürüyor ve 5. sezonun kasım başında sona ermesi lazım. Ancak Vessel of Hatred ek paketi 8 Ekim’de çıkacak. Genişleme paketiyle birlikte 5. sezon bitebilir. Bu yüzden bitiş tarihi için kesin bir şey demek doğru değil.

Peki 5. sezonda neler var? Infernal Hordes isimli yeni bir oyun modu olacak. Kabus zindanlarına benzeyen bu modda oyuncular akın akın gelen düşmanlara karşı savaşacak. Her bir düşman dalgası 90 saniye sürüyor. Bir düşman dalgası bittikten sonra oyuncuya hem artı hem de eksi özellik içeren üç tane seçenek sunulacak. Örnek vermek gerekirse mesela saldırı hızı artarken buna karşın elit düşmanların da canları artacak.

diablo 4

Tüm düşman dalgaları bittikten sonra final boss’u olarak Diablo 2’den tanıdık olan Fell Council oyuncuların karşısına çıkacak. Aslında üç farklı özel düşmandan oluşan bir grup. Kısaca hatırlatma yapacak olursak Fell Council, Diablo 2’de Mephisto’dan hemen önce çıkıyordu. Etkinlik sonunda ödül sandıkları bulunuyor. Ödül sandıklarını açmak içinse Burning Aether gerekecek. Burning Aether dalgaları geçtikçe toplanan veya düşmanlardan kolaylıkla düşen bir eşya. Infernal Hordes’un para birimi de diyebiliriz. Bu oyun modunda unique eşya düşürme şansı daha da yüksek olacak.

Blizzard 5. sezonla birlikte oyuna yeni unique eşyalar ekliyor. Bununla birlikte oyun sonu boss’larıyla zindanları sıfırlamadan savaşmaya devam etmek veya buz canavarıyla kapışmak için mühür yapma zorunluluğunun kaldırılması gibi yenilikler de 5. sezonla birlikte yapılan değişiklikler arasında bulunuyor.

Samsung, Apple’ın Vision Pro’sunun Android versiyonunu sunacak