Diablo 4’ün 5. Sezonu Sanılandan Daha Geniş İçerik Sunabilir

diablo 4

Diablo 4’ün 5. sezonu PTR’nin geri dönüşünü gerektirecek kadar büyük olacak görünüyor. Bu durum şimdiden oyuncular arasında heyecan yaşattı.

Diablo 4‘ün 4. sezonu oyunun şimdiye kadarki en başarılı sezonu oldu. Eşyaların özellikleri neredeyse baştan sona değiştirildi. 4. sezon uyguladığı sistematik ve mekanik köklü değişikliklerle oyunculardan geçer not aldı. Bu başarının bir kısmı 4. sezon çıkmadan önce gerçekleşen PTR’den de kaynaklanıyor. PTR, Public Test Realm’in kısaltması. Türkçe genel test sunucusu denilebilir. Herhangi bir oyun için geliştirilen yamalar, güncellemeler, ek paketler PTR’de test edilir. Oyunculara açık sunuculardır. Sonuç olarak belirlenen hatalar, eksik kısımlar tespit edilir ve buna göre müdahale yapılır. 4. sezon, PTR’de oyunculardan gelen geri dönüşlere göre şekillendi.

diablo 4

Blizzard her yeni sezondan önce PTR olmayacağını söyledi. Fakat 5. sezon öncesi PTR yapılacağı doğrulandı. 21 Haziran cuma günü gerçekleşecek olan Blizzard canlı yayınında 5. sezonla ilgili detaylar belli olacak. Normalde Diablo 4 sezonları 12 hafta yani 3 ay sürer. Ama 5. sezon daha kısa olacak. Çünkü 4. sezon 6 Ağustos’ta sona erecek. 8 Ekim’de ise Diablo 4’ün ilk büyük genişleme paketi Vessel of Hatred piyasaya sürülecek. Arada 2 aylık zaman var. 5. sezon 3 ay değil, 2 ay aktif olacak. Belki yeni sezon da herhangi bir hikaye olmaz, 4. sezon gibi oynanış mekaniklerine odaklanabilir.

Vessel of Hatred’dan söz etmişken genişleme paketinin konusu tahmin edilebileceği üzere Sanctuary’le ilgili şeytani planları olan Mephisto’nun etrafında dönüyor. YouTube kanalı YbuBaKa’ya göre ek pakette rün taşları ve paralı asker sistemi olacak. Oyuncular altın karşılığında yanına yardımcı alabilecek. Bu paralı askerler Diablo 2’de vardı. Diablo 2: Lord of Destruction’da da askerler ekipman sistemine sahip olmuştu. Silah, zırh ve başlığı değiştirilebiliyordu. Vessel of Hatred’da paralı askerlerin ekipman sistemi ve büyük ihtimalle yetenek ağacı olacak. Ek paketle birlikte gelecek olan Spiritborn sınıfıyla ilgili tüm detaylar da 18 Temmuz’da açıklanacak.

Wonder Woman’ın Çizimleri ve Konusu Sızdırıldı