Diablo 4’te sorunlar bitmiyor!

123 5

Diablo 4 muhteşem çıkış yaparak, Blizzard tarihinin en hızlı satan oyunu oldu. Yapım ilk haftasında milyonlarca dolarlık gelir elde etmeyi başardı. Ancak son haftalar Diablo 4 ve Blizzard için pek iyi gitmiyor. Kullanıcılar yapılan güncellemeler ve ortaya çıkan hatalardan şikayetçi.

Birçok Diablo 4 oyuncusu zindanda öldüğü zaman karakterinin uzak mesafede yeniden canlandığını ve ilerledikleri noktaya geri dönmenin zor olduğunu belirtiyor. Bu durum sosyal medya ve farklı platformlarda şikayet edildi. Geliştiricilerden Joe Piepiora hatayla ilgili olarak Twitter’da açıklama yaptı. Piepiora, problemin bazı zindanlarda yaşandığını, ekibin durumdan haberdar olduğunu ve konuyu araştırdığını belirtti.

Reddit’teki şikayetlere bakarsak, uzak mesafede yeniden canlanma hatasının sanki 1.1 yamasından sonra biraz daha arttığına dair yorumlar var. Birkaç oyuncu daha önce zindanda böyle problem yaşamadığını ve güncellemeden sonra karşılaştığını söyledi. Ancak problemin gerçekten güncelleme sonrası sıklaştığına dair kesin bir şey demek zor.

diablo 4

Sonuç olarak Joe Piepiora, Blizzard’ın problemin farkında olduğunu söyledi. Eğer sorun 1.1.1 güncellemesinde düzeltilmese de, Blizzard ara ufak bir yamayla da hatayı ortadan kaldırabilir. Bu arada Blizzard geçtiğimiz günlerde yeni güncelleme hakkında canlı yayın gerçekleştirdi. Geliştiriciler oyunculardan bolca geri dönüşler aldıklarını açıkladı. Görünüşe göre 1.1.1 yaması karakterleri buff’layacak yani güçlendirecek.

Geçtiğimiz haftalar içinde bazı Diablo 4 oyuncuları yaptıkları build’lerle tek vuruşta veya birkaç vuruşta milyarlık hasar puanlarına ulaşmayı başarmıştı. Blizzard bu durumun oyunun dengesini bozacağını söyleyerek, müdahale edeceğini söylemişti. Ünlü oyun stüdyosu, 1.1 güncellemesiyle dediğini yaptı ve karakter sınıflarını da zayıflattı. Ama bu durum birçok kullanıcıdan tepki çekti. Oyuncular özellikle de büyücü sınıfının çok zayıf kaldığını söyledi. Diablo 4’ü bırakanlar oldu, oyunun Metacritic puanları da düştü.

YouTube, Shorts’a daha fazla özellik ekliyor