Diablo 4’e yıllık ek paketler gelecek

D4 Cinematic Still1 png jpgcopy scaled

Diablo 4 son dönemlerde şikayetlerle gündeme geliyor. Oyuncular End Game’in eksik olduğunu belirtiyorlar. Diğer yandan 1. sezonun bekleneni verememesi, Blizzard’ın karakterleri güçsüzleştirmesi ve sonradan toparlaması her şeyin üstüne tuz biber ekti. Fakat önceki Diablo oyunları da sonradan eklenen içeriklerle istenen hale gelmişti. 4. oyun ise bunu en geniş şekilde yapacak. İşte detaylar…

Diablo 4 çıktığından bu yana tartışmaları da beraberinde getirdi. Her ne kadar oyunun hikayesi ve sunduğu yenilikler sevilse de, diğer yandan End Game’in eksik kaldığı ve oyuncuların bu durumdan sıkıldığı gündeme geldi. Reddit ve başka platformlara baktığımızda da bu konuyla ilgili tartışmaları görüyoruz. 1. sezon da (Season of the Malignant) yeterli olmadı, aslında tam olarak oyuncuların istediğini veremedi.

Diablo serisinde sezon içeriğine erişmek için de yeni karakter açmak gerekiyor. Yıllardır olan bir sistem. Fakat bazı oyuncular bu durumdan aşırı şikayetçi. İnsanlar çalıştıklarını ve yeni bir karakter geliştirmek için zamanı olmadıklarını söylüyorlar. Eski karakterlerin sezon içeriğine dahil edilmesini istiyorlar. Blizzard bu konuda açıklama yapmadı. Sezonlar haricinde yapımın içeriğini zenginleştirmek, oyuncuları daha çok kendine çekmek için ek paketler oldukça önemli. Oyuncular sezonlardan daha çok Diablo 2’nin Lord of Destruction veya Diablo 3’ün Reaper of Souls gibi ek paketlerine açlar. Diablo 4’te hikayenin devamı oldukça merak ediliyor. Güzel bir haberimiz var, Blizzard’ın her sene genişleme paketi çıkarma planı var. Birden fazla Diablo 4 ek paketi olacak.

diablo 4

Diablo 4 ekibinin en üst düzey ismi olan Rod Fergusson, Dexerto’la gerçekleştirdiği röportajda oyunun ‘yıllık genişleme paketleri’ alacağını söyledi. Bu durum Blizzard’ın oyunu yıllarca destekleyeceğini de ortaya koyuyor. Fergusson, ‘Diablo 4’ün geleceği ne kadar sürecek?’ sorusuna yıllar ve yıllar cevabını verirken, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Oyunun çıkışını ve ilk sezonunu gelecekte üzerine inşa edebileceğimiz bir temel olarak görüyoruz. Üç aylık sezonlarımız haricinde yıllık genişlemeler olacak. Zaten oyunun uzun ömürlü olmasına odaklanıyoruz. Geleceğe uzanan hikayelerimiz ve planlarımız var.”

Her yıl bir ek paket ve 4 sezon oyuna dahil olacak. Görünüşe göre Destiny 2’ye benzer bir durumdan söz ediyoruz. Bungie geçmiş dönemde bazı genişleme paketlerini ertelemiş olsa da genel olarak plana sadık kaldı. Rod Fergusson’ın dediklerini göz önüne alırsak, gelecek sene yaz aylarında Diablo 4’ün ek paketi çıkabilir. Oyunun tam 1 yılı dolmuş oluyor.

Starfield modları daha şimdiden 1 milyon indirmeye ulaştı