Dezenfektan kullananlar dikkat! Ceza yiyebilirsiniz!

Fahrettin Koca 30 yaş altı vatandaşları uyardı

Gün geçmiyor ki güzel ülkemizde ilginç bir olay daha yaşanmasın. Aşırı miktarda dezenfektan kullanan bir vatandaş alkol muayenesinden geçemeyince hem para cezası yedi, hem de ehliyetine el konuldu. İşte konunun detayları.

Koronavirüs salgını ülkemizde görüldüğünden bu yana dezenfektan ve kolonyalara karşı aşırı bir ilgi söz konusu. Peki virüsten korunmak için süründüğünüz bu kimyevi maddelerin sizi alkollü çıkaracağı hiç aklınıza gelir miydi?

Nakliyecilik işi ile uğraşan Ferit Aslan isimli vatandaş bol miktarda dezenfektanı süründükten sonra direksiyon başına geçti. Az ileride çevirmeye denk gelen Aslan 0.26 promil alkollü çıkınca 1128 TL para cezasına çarptırıldı. Ayrıca ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu.

Dezenfektan kullananlar dikkat! Ceza yiyebilirsiniz!

Konu ile ilgili konuşan Aslan şunları söyledi;

Ehliyetim benim ekmek kapım. 15 yıldır bu işi yapıyorum. Kullandığım dezenfektan ve kolonya nedeniyle ehliyetime 6 ay el konuldu. 3 aydır aracımı kullanamıyorum. Ehliyetimin geri verilmesini istiyorum. Ben alkollü araç kullanmadım. Evim kira, borcum var. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.”

Durumla ilgili alkol almadığına dair belge alan Aslan’ın açıklamasına Kimya Mühendisleri Odası Mersin Temsilcisi Emre Üresin’den de destek geldi. Üresin;

“Araç sürücülerinin kullandığı, eline yüzüne sürdüğü, soluduğu dezenfektan ya da kolonya promil düzeyini etkiler. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için kolonya ya da dezenfektanı evden çıkmadan kullanalım. Bir süre bekleyerek trafiğe çıkmamız bizim alkol uygulamasında mağdur olmamamızı sağlayacaktır.” dedi.

Rüzgardan hamile kalan kadın ortalığı karıştırdı