Trendyol 15 TL’lik makarnalar için açıklama yaptı!

Trendyol makarna

Alışveriş platformu Trendyol, coronavirus’ün Türkiye’ye geldiğinin açıklamasının ardından 15 TL’ye satılan makarnalar hakkında açıklama yaptı.

Çin’den yola çıkan ve dünyaya yayılan coronavirus, dünya genelinde 4.600’den fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Türkiye’de de görüldüğü resmi olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan bu virüs sonrası, insanlar mağazalara erzak stoklamak için koşturdu. Makarna ve kolonya gibi dezenfektan ürünlerinin kapış kapış satıldığı ülkemizde, Trendyol dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

iPhone 9 tanıtım tarihi süresiz olarak ertelendi! Yine coronavirus yüzünden!

Alışveriş sitesinde normalda 2-3 TL’ye satılan makarnaların fiyatlı bir anda 15 TL’ye çıkmıştı. Hatta satıcılar makarnanın 45 TL’den 15 TL’ye indiğini gösteren ibareleri de ilanlarına eklemişti. Sakın yanlış anlamayı bu makarnaların toptan fiyatları değil. Sadece 500 gram makarna için 15 TL fiyat biçilmişti. Sosyal medyada büyük tepki toplayan bu fiyatların ardından Trendyol’dan resmi bir açıklama geldi.

Trendyol

Trendyol cephesi konuyla ilgili; “Koronavirüs ile ilgili gelişmeleri dikkatle izliyoruz. Topluma karşı sorumluluğumuzla, ürün fiyatlarını biz belirleyemiyor olmamıza rağmen platformumuzda bu süreçle ilgili ürünlere yönelik haksız fiyat oluşumunu engelleyecek tüm tedbirleri alıyoruz. Müşterilerimizden gelen her bir geri bildirimi hassasiyetle değerlendiriyoruz. Tamamen piyasa koşullarında, Trendyol’dan bağımsız olarak oluşan haksız fiyatlandırmaları tespit etmeniz durumunda [email protected] e-mail adresine bildirmenizi önemle rica ederiz.” açıklamasında bulundu.

Ankara Makarnası Yönetim Kurulu ise bu fahiş fiyatlar için yasal süreç başlatılacağını duyurdu.

Ankara Makarnası ise; “Değerli takipçilerimiz, bazı internet sitelerinde aracı firmalar tarafından satışa sunulan Nuh’un Ankara Makarnası ürünlerinin fiyatları doğru değildir. Bu fiyatlara itibar etmeyiniz ve alışverişinizi bu satıcılardan gerçekleştirmeyiniz. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan, markamızı kullanarak çıkar sağlamaya çalışan ve buna izin veren her türlü isim ve firma hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır. Fiyatlarımızı market, supermarket ve discount raflarından takip edebilirsiniz.” açıklamasını yaptı.


Yorumlar kapatıldı.