Deprem Fırsatçılarına Dikkat! Dolandırıcılara Paranızı Kaptırmayın!

Screenshot 126 1

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından bölgede arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bir yandan da bölge halkının olabilecek en kısa sürede toparlanabilmesi için yardımlar toplanıyor. Bu konuda hem belediyelerin hem AFAD’ın hem de Ahbap gibi yardım kuruluşlarının çalışmaları var. Öte yandan, bu zor durumu fırsata çevirmeye çalışan, insan hayatını önemsemeyen hırsızlar da fırsat kolluyor. Maalesef bu zor süreçte, bu kötü niyetli insanlara karşı da dikkatli olmamız gerekiyor.

Aşağıdaki tweet, Haluk Levent’e ait. Levent’in de mensubu olduğu Ahbap platformu, ilk günden itibaren depremzedelere yardım için mücadele veriyor. Bazı fırsatçılar ise, Ahbap platformunun ismini kullanarak para toplama derdinde.

 

Yardım yapmak istiyorsanız orijinal sayfaları takip ettiğinizden emin olun!

Sosyal medyada pek çok sayfa var. Hepsi de “Yardım topluyoruz” diyebilir, ama hangisinin doğru, hangisinin yalan söylediğini ilk etapta tahmin etmek zor. Bu sebeple, “onaylı” sayfaları, “resmi” hesapları takip etmeniz ve bu sayfalarda paylaşılan bilgileri dikkate almanız önemli.

Örneğin bu görselden de görebileceğiniz üzere, Twitter sayfalarının hemen yan taraflarında “onaylı” ibaresi yer alıyor.

Deprem Fırsatçılarına Dikkat! Dolandırıcılara Paranızı Kaptırmayın!

 

 

Depremzedelere Destekte Bulunan Otel ve Konaklama Tesisleri

İlgili siteye ulaşmak ve detaylara göz atmak için buraya tıklayın.

An itibarıyla sitede yer alan bilgiler, Türkiye’deki ücretsiz otel sayısının 534, ücretsiz oda sayısının da 2261 adet olduğu yönünde. İsterseniz site üzerinden canlı destek de alabilirsiniz.

Eğer bir konaklama tesisine sahipseniz ve evsiz kalan vatandaşlarımıza yardım etmek istiyorsanız, yine site üzerindeki “Tesisinizi Ekleyin” başlığına giderek yönlendirmeleri takip edebilirsiniz.

WhatsApp yeni özelliklerini sunuyor