Death Stranding kargo oyunundan ibaret mi?

death stranding 1

Kojima’nın merakla beklenen oyunu Death Stranding, tepkileri ve övgüleri de beraberinde getirdi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Hideo Kojima’nın yapımcı koltuğunda oturduğu Death Stranding 8 Kasım itibariyle raflardaki yerini alacak. Oyunu önceden deneme fırsatı bulan pek çok mecra, hazırladıkları inceleme yazılarını 1 Kasım itibariyle yayınlamışlardı. Yayınlanan incelemelerde 100 puan ile 40 puan arasında geniş bir yelpaze mevcuttu. Oyunun hali hazırdaki Metacritic ortalaması ise 84. Bu puan oyunun ortalamanın üzerinde, iyi bir oyun olduğu anlamına geliyor.

Fakat bazı mecralar, oyuna ağır eleştiriler yöneltmiş durumdalar. Bu durumun temel sebebi ise Death Stranding’in derin bir hikayeye sahip kargo oyunu olması.

Özellikle bazı forumlarda, oyunun oynanış olarak aksiyondan uzak, kargo temelli basit bir yapım olduğu vurgusu yapılmış.

death stranding

Bazı kesimler ise Kojima’nın yeni bir tür ortaya çıkarmak için basit, gerçeklikten uzak bir yapım yaptığı düşüncesinde. Genel görüş ise bu maceranın bir dizi ya da film olarak hayli popüler olabileceği yönünde. Fakat bu hikayenin oyun olarak başarılı olmayacağı söyleniyor.

Nitekim önümüzdeki günlerde Kojima’nın yeni projesinin ne derece başarılı olacağını göreceğiz.

The Outer Worlds incelemesi için tıklayın