Deadpool, Bire Beş ile Yetinmedi!

Deadpool

Kült çizgi roman Deadpool’un sinema uyalarması yeni bir rekora daha imza attı. Eğer beyaz perde yapımı, şu andaki ivmesinin dörtte birini bile kısa süre daha devam ettirirse X-Men film serisinin en çok izlenen yapımı olacak.

Ryan Reynolds, DC Comics ve Warner Bros Studios’un ortaklığı Green Lantern’de (Yeşil Fener) zayıf bir performans göstermiş ve kariyerinde büyük düşüş yaşamıştı. Ne var ki Green Lantern’daki asıl sorunun Ryan Reynolds ile alakalı olduğunu asla düşünmedik zira film, zayıf senaryosu (Parallax kimdir ve çizgi romandaki inanılmaz bir kötü nasıl berbat şekilde uyarlanır, teşekkürler; cevabını aldık) , kahramanları, kahramandan ziyade ölmekte üzere olan yeşil yaratıklar olarak gösteren garip bilgisayar destekli animasyonları,  Tim Robbins (Shawshank Redemption’un bol ödüllü baş rolü) dışındaki tüm oyuncuların yetersizliği, Green Lantern’ı 200 milyon dolar bütçesine rağmen sadece 210 milyon dolar gişe hasılatı elde etmeye itmişti.

Deadpool

Deadpool ise tamamen farklı bir hikaye. Ryan Reynolds, bu rolü kapıp, kariyerinde tekrar yükselişe geçmek için birkaç yıl boyunca kulis yaptı. İyi ki de yapmış zira Ryan Reynolds, bu filmle birlikte küllerinden doğdu.

Daha geçtiğimiz hafta fantastik-bilim kurgunun 55 milyon dolarlık bütçesine rağmen 350 milyon dolar gişe hasılatı elde ettiğini sizinle paylaşmıştık. Şimdiye, gişe hasılatı 600 milyon dolara dayandı. Bu da onu, 750 milyon dolar gişe hasılatı elde eden X-Men: The Days of Future Past’ten sonra ikinci sıraya koyuyor.

Deadpool 2 için, stüdyo şimdiden hazırlıklara başladı bile. Yapımın, 2018’de gösterime girmesi bekleniyor.