Deadpool, Bire Altı Verdi!

Deadpool

#İŞBİRLİĞİ

X-men film serisinin sekizinci yapımı olan Deadpool, 10 gün önce, dünya genelinde gösterime girmişti. Nispeten düşük bütçesine göre yapım, çok ciddi bir gişe hasılatı elde etti.

The Girl with the Dragon Tattoo ve Thor: Dark World’ün yaratıcı yönetmeni Tim Miller, daha önce ipuçlarını verdiği büyük patlamasını nihayet gerçekleştirmeyi başardı. Baş rolünde Ryan Reynolds’un yer aldığı ve Gotham, “The V” ve Mentalist’ten tanınan yetenekli kadın oyuncu Brezilya asıllı Morecca Baccarin’in ona eşlik ettiği filmde  T. J. Miller, Gina Carano, Brianna Hildebrand, Stefan Kapičić ve Leslie Uggams gibi tanınan oyuncular da yer alıyor.

Deadpool

Tüm yeni fantastik filmlerin aksine Deadpool, sinemalarda 3D olarak gösterime sunulmadı; ancak kült çizgi-romandan esinlenen film, IMAX, DLP, D-Box formatlarında seyirci ile buluştu. Pek çok finansal rekor kıran film, Ryan Reynolds’ın göz kamaştıran performansı, dahice mizah öğeleri, aksiyon sahneleri ve dövüş korelasyonları ile eleştirmenlerden tam puan aldı. Her ne kadar bazı eleştirmenler, öykünün kurgulanış biçimini eleştirse de, bu eleştiriler, eserin başarısına gölge düşüremedi.

X-Men serisinin son harikasının hasılatı ise göz kamaştırıcı. En basit bir çizgi-roman uyarlamasının bile 150 milyon dolarlık yapım bütçesine sahip olduğu pazarda, 20th Century Fox, 55 milyon bütçeyle 360 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Böylece devam filminin sinema izleyicilerle buluşması şimdiden garantilendi.

Rekorlardan bahsetmişken; şu başarının altını çizmeden geçemeyeceğiz. The Dark Knight Rises, açılış gününde IMAX 2D formatında 23.1 milyon dolarlık açılış elde ederken, Marvel yapımında bu rakam 28.7 milyon dolar.