Deadpool, 800 Milyon Doları Gördü!

Deadpool Steama geri dondu

Sadece ve “sadece” 56 milyon dolarlık yapım bütçesine sahip olan Marvel uyarlaması Deadpool; Iron Man, Iron Man 2, Thor, Thor: Dark World gibi nice türdeşlerine fark attı.

2016 yılının en çok gişe hasılatı yapan ikinci filmini mi tanımak istiyorsunuz? Öyleyse çok doğru yerdesiniz. Ryan Reynolds, kariyerinin dibe vurmasını engelleyecek son şans olan Deadpool’da rol almak için, uzun süre kulis yaptı. İyi ki de yapmış, zira Deadpool tarihin en iyi çizgi roman uyarlamalarından biri olurken, ışıltılı oyunculuğuyla Ryan Reynolds yeniden doğdu ve Green Lantern (Yeşil Fener) fiyaskosunu unutturdu.

Deadpool

Filmin diğer çekici yanı, hiçbir şekilde üç boyutlu olarak gösterime girmemesi. Ne de olsa, artık pek çok Hollywood eseri, üçüncü boyuta garip bir gereksinim hissediyor ve gişe hasılatlarının önemli bir kısmını, 3D’den kazanıyor.

Tim Miller tarafından yönetilen, Rhett Reese ve Paul Wernick ikilisi tarafından kaleme alınıp; baş rolünde Ryan Reynolds’un, yardımcı rollerde ise Morena Baccarin, Ed Skrein, T. J. Miller, Gina Carano, Leslie Uggams, Brianna Hildebrand, Stefan Kapičić ve Karan Soni’nin yer aldığı film, bütçesini neredeyse 16’ya katladı ve 56 milyon dolarlık bütçe ile, 800 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Reklam giderlerini hesaplasak bile kar miktarının, inanılmaz olduğunu söyleyebiliriz.

Deadpool, tüm MTV ödüllerinde, “En İyiler” için aday gösterildi. Sonuçların açıklanmasına daha birkaç hafta olsa da, bu film, pek çok ödülü hak ediyor. En azından bizim görüşümüz bu.

Deadpool, kendisinin iki veya üç katı yapım bütçeli Thor ve Iron Man serisine (üçüncü film hariç) fark atmış durumda.