Deadpool, Iron Man’i Mağlup Etti!

Deadpool Steama geri dondu

X-Men film serisinin on birinci halkası konumunda bulunan Deadpool, gişe hasılatı ile kendisinden çok daha pahalı yapımları sürklase etmeyi başardı. Yapımcıların, stüdyodan isteği ise son derece şaşırtıcı.

Sadece anayurdu Amerika Birleşik Devletleri’nde 310 milyon dolar gişe hasılatı elde eden Deadpool, okyanus ötesi ülkelerde de çok beğenilerek, 750 milyon dolar sınırına ulaşmayı başardı. Böylece yapım, kendisinden 2.5 kat daha fazla bütçeli Iron Man’i de geride bırakıp, adını, en çok gişe hasılatı elde eden 10 çizgi roman uyarlamasına arasına da yazdırdı.

Deadpool

Deadpool, diğer bir devasa bütçeli yapım Guardians of The Galaxy’i geride bırakmak için sadece ve sadece 5 milyon dolar ek hasılata ihtiyaç duyuyor. Şunu açıkça söyleyebiliriz ki; yetişkinlere özel çizgi roman uyarlaması şimdi sinema salonlarından geri adın atsa dahi, Blu-Ray ve DVD satışları ile bile, kolayca bol bütçeli rakibini ekarte edebilir.

Hiç de şaşırtıcı olmayan şekilde, filmin devamının çekilmesi için çalışmalara başlandı. Asıl şok edici olan ise yapımcıların talebi. Hikayenin yaratıcıları Rhett Reese ve Paul Wernick, kesinlikle yüksek bir yapım bütçesi talep etmiyor. Aksine, ikili, ilk filmin, kahraman uyarlamalarına göre son derece mütevazi 55 milyon dolarlık bütçesinin yeterli olacağı görüşünde.

Senaristler, “Gökten şehir düşürmeyi (Avengers: Age of Ultron göndermesi),  Uzaylı işgalini veya ‘Tanrısal güçlere sahip yabancı, insana karşı (Man of Steel ve Batman v Superman’e yönelik hoş bir ironi) şeklindeki konseptlerle uğraşmıyoruz. 150-200 milyon dolarlık bütçeye ihtiyacımız yok.” ifadelerini kullanıyor.

Fox Studios’tan sızan haberler, yalnızca Ryan Reynolds’un aldığı paranın biraz artırılacağı ve kesinlikle ek maliyetlerle uğraşılmayacağı yönünde.