Amerika’nın En Çok Satan Oyunları da Belli Oldu!

total war warhammer

Kısa süre önce sizinle paylaştığımız haberde, Avrupa’nın en çok satan oyunlarını açıklamıştık. Şimdi ise, karşımızda dünyanın en büyük pazarlarından Amerika Birleşik Devletleri var. Amerika’nın en çok satan oyunları hakkındaki tüm bilgileri, yazımızda bulabilirsiniz.

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki, Amerika ve Avrupa’nın en çok satan oyunları tercihleri arasında ciddi farklar yok. Fransız üreticisi Ubisoft, Far Cry Primal ile, yaşlı dünyadaki gibi tepelerde yer alıyor.

Elbette Amerika Birleşik Devletleri’nde en popüler sporun simülasyonu, listede kendisine yer buluyor ve 2K Games’in NBA 2016’sı ciddi başarılar elde ediyor.

Yeni Dünyadaki diğer bir sürpriz ise Nintendo’dan geliyor. Nintendo’nun, 3DS için geliştirilen Fire Amblem isimli Role Playing yapımı, 400.000 satış barajını aşmış durumda.

en çok satan oyunları

Genele bakarsak, Amerika Birleşik Devtleri pazarı, 2015 yılına göre yüzde 11’lik ve toplamda 309.5 milyon dolarlık bir gerileme gösteriyor. Bundaki en büyük neden ise popüler konsollar Xbox 360 ve Sony PS3’ün ıskartaya çıkması.

Sony PlayStation 4 ve Microsoft Xbox One yeni aksesuarlarının ve Oculus Rift ile HTC Vive ikilisinin, oyuna dahil olmasıyla işler olumlu yönde değişecektir diye düşünüyoruz.

Karşınızda Amerika Birleşik Devletleri’nin en sevdiği oyunlar:

  1. Far Cry Primal (PS4, Xbox One)
  2. Call of Duty: Black Ops III (Xbox One, PS4, Xbox 360, PS3, PC)
  3. Grand Theft Auto V (PS4, Xbox One, Xbox 360, PS3, PC)
  4. Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 (PS4, Xbox One)
  5. NBA 2K16 (PS4, Xbox One, Xbox 360, PS3)
  6. Lego Marvel Avengers (PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii U, PS3, 3DS, PlayStation Vita)
  7. Street Fighter V (PS4)
  8. Minecraft (Xbox 360, Xbox One, PS4, PS3)
  9. Fire Emblem Fates: Birthright (3DS)
  10. Fallout 4 (PS4, Xbox One, PC)