David Fincher Netflix belgesel dizisi ‘VOIR’ 6 Aralık’ta başlıyor

David Fincher Netflix belgesel dizisi 'VOIR' 6 Aralık'ta başlıyor

Zodiac ve Fight Club yönetmeni David Fincher hakkındaki en yeni Netflix dizisi VOIR, 6 Aralık’ta çıkış yapacak. İşte detaylar.

Sinema severler için David Fincher ayrı bir yerde diyebiliriz. Yapımları ile kendini sevdiren Fincher hakkındaki belgesel yakında Netflix platformlarında sevenleriyle buluşacak. “Sinemayı kutlayan görsel denemelerden oluşan bir koleksiyon” olarak tanımlanan belgesel dizisinde, en çok Every Frame a Painting filmleriyle tanınan Tony Zhou ve Taylor Ramos gibi isimlerin tarihin en etkili filmlerinden bazılarının kişisel hikayelerini anlatışı yer alıyor. Netflix bir fragman paylaşsa bile, tam olarak hangi filmlerin ilgi odağı olacağını söylemek zor. Klipte, Matrix ve Mad Max: Fury Road gibi daha modern klasikler de dahil olmak üzere, son yetmiş yılda neredeyse her ünlü film klipte yer alıyor.

David Fincher Netflix belgesel dizisi 'VOIR' 6 Aralık'ta başlıyor

Bazı hayranlar Fincher’ın Mindhunter’ın üçüncü sezonu üzerinde çalıştığını ummuş olsa da, bunun yerine VOIR ile yetinmek zorunda kalacaklar. Tanımayanlar için hatırlatmamız gerekise, David Leo Fincher, 1962 doğumlu Amerikalı klip ve film yönetmeni. Eserlerinde insan doğasının karanlık ama gösterişli portresini çizmesiyle tanınan yönetmen ünlü filmlere sahip. Bunlardan bazıları: “Alien 3” (1992), “Se7en” (1995), “The Game” (1997) ve “Fight Club” (1999). Sinema tarihinde klasikleşen bu filmlere imza atan yönetmen yapıtları ve tarzıyla kendi hayran kitlesine sahip diyebiliriz. Bu nedenle belgesel bir kesim tarafından oldukça ilgi görecektir.

Metaverse ile Güney Kore gezisi yapmaya hazır olun: Sanal dünya yeniden şekilleniyor