Mercedes-Benz EQC SUV’un dünya prömiyeri Stockholm’da gerçekleştirildi!

Mercedes-Benz EQC

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz’in ilk tam elektrikli SUV modeli Mercedes-Benz EQC, bugün Stockholm’da gerçekleştirilen dünya prömiyerinde bizzat Daimler AG CEO’su Dieter Zetsche tarafından tanıtıldı. İşte detaylar.

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz’in yeni EQ tam elektrikli otomobil ailesinin ilk üyesi olan EQC SUV, bugün Stockholm’da gözler önüne çıktı. Bizzat Daimler AG CEO’su Dieter Zetsche tarafından tanıtılan Mercedes-Benz EQC SUV, göz kamaştırdı.

EQC SUV, Alman otomotiv devi tarafından Tesla Model X, Audi e-tron ve Jaguar I-Pace gibi modellere rakip olarak geliştirildi. Tabii bu model ve ailesinin sahip olduğu sıfır emisyon değerleri ile Avrupa’da giderek katılaşan emisyon standartlarının rahatlatılması da amaçlanıyor. Ancak EQC SUV’un geliştirilmesindeki en temel amaç Tesla’yı kendi evinde evinde yani ABD pazarında vurmak diyebiliriz.

EQC SUV’un tanıtımı için Stockholm’a gelen Dieter Zetsche’nin lansmanda söyledikleri oldukça dikkat çekici. Rakip modellerin EQC’den belli konularda üstün olabileceğini, bu konuda endişeye gerek olmadığını söyleyen Zetsche, EQC için “ En uzun menzil veya en büyük bataryaya sahip olmak zorunda değiliz. Genel paket konforlu ve güvenli olmalı. Bu yönden en iyi ürüne sahip olacağımızdan eminim” dedi.

Ayrıca EQC SUV için gelecek yılın başlarında sipariş almaya başlayacaklarını açıklayan Zetsche, markanın ilk tam elektrikli SUV’u olan EQC’nin fiyatlandırmasına dikkat çekti ve “çok rekabetçi bir fiyat etiketine sahip olacak” dedi.

Mercedes-Benz EQC SUV’u 2019’un ilk yarısında Almanya’nın Bremen şehrindeki Daimler fabrikasında üretime girecek!

İlerleyen dönemlerde üretimin Çin ve ABD’deki tesislere aktarılması düşünülüyor. Daimler’in geliştirdiği yeni nesil elektrikli araç mimarisi olan EVA platformu üzerine inşa edilecek EQC SUV tam anlamıyla küresel bir model. Çünkü EQC dünya çapındaki tüm hızlı şarj standartlarına uyumlu olarak geliştirildi.

Audi e-tron SUV üretim hattına girdi!

EQC’nin genel özelliklerine bir bakalım. 80 kWh’lık bir elektrik bataryasından beslenen elektrikli motorlar 300 kilowatt yani 402 beygir güç ve 765 Nm tork üretimine sahipler. Oldukça güçlü olan elektrikli motorları sayesinde 0’dan 100’e sadece 5.1 saniyede çıkan 2.425 kg ağırlığındaki EQC, oldukça iyi bir sprint süresine sahip. Ayrıca aracın maksimum sürati ise 180 km/s olarak belirlenmiş. Öte yandan 80 kWh’lık batarya kapasitesi ile tek bir şarjla 400 km menzile ulaşabilen EQC SUV, 110 kW güç çıkışına sahip bir şarj aletiyle 40 dakikada tamamen şarj edilebiliyor.

Son olarak bugün Stockholm’da gerçekleştirilen Mercedes-Benz EQC SUV’un dünya prömiyerinin 20 dakikalık kısmını buradan izleyebilirsiniz.

Mercedes-Benz EQC