YouTube karanlık mod nihayet Android’e geldi!

youtube

Android’e uzun bir sürenin ardından YouTube karanlık mod desteği geldi. iOS’te yaklaşık bir yıldır olan YouTube karanlık mod özelliğinin Android’e yeni gelmesi düşündürücü.

Google’ın bünyesinde yer alan YouTube ilk olarak iOS platformunda karanlık mod özelliğini kullanıma sunmuştu. Daha sonra Web sitesine de gelen karanlık mod özelliği bugün nihayet Android kullanıcılarının da beğenisine sunuldu. YouTube’un karanlık modu sayesinde özellikle gece YouTube uygulamasını kullananların göz sağlıkları korunmuş olacak.

YouTube karanlık mod ile güncellendi!

YouTube da Twitter’ın yolundan ilerleyerek OLED ekranlar için komple siyah temaya maalesef ki geçiş yapmıyor. Renkleri koyulaştıran YouTube, OLED ekranlı telefonların şarj tüketiminde olumlu bir etki yaratamayacak.

Yeni iPhone’un adı belli oldu: iPhone Xs Max!

YouTube’un karanlık teması, göz yakan beyaz rengine göre göz sağlığını koruyacağı için bu da güzel bir haber. Ancak Google’ın kendi platformuna bu özelliği iOS’ten bile sonra getirmesi düşündürücü. Umarız bu tip yenilikler tüm platformalara aynı anda sunulur.

YouTube karanlık mod

YouTube’un yeni özelliğini kullanabilmek için öncelikle uygulamayı Play Store üzerinden güncellemeniz gerekiyor. Daha sonra uygulamanın ayarlarından Karanlık Mod seçeneğini aktif ederek, YouTube’u siyah tasarımla kullanabilirsiniz.