Cyberpunk 2077 için sonraki durak belli oldu

cyberpunk 2077

Çıkışı adeta yılan hikayesine dönüşen Cyberpunk 2077, E3 2018’den sonra Gamescom 2018’de de sahne alacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

CD Projekt RED ekibi tarafından geliştirilen Cyberpunk 2077, PlayStation 4 ve Xbox One ile eş zamanlı olarak tanıtılmıştı. Sonrasında ise bir daha oyun hakkında herhangi bir şey ne duyduk, ne de gördük. Ta ki bu sene gerçekleşen E3 2018 interaktif oyun ve eğlence fuarına kadar.

Cyberpunk 2077, Gamescom’da da sahnede olacak

Oyunun geliştirici stüdyosu olan CD Projekt RED, sürpriz bir şekilde Microsoft etkinliği sırasında Cyberpunk 2077 ile ilgili yeni bilgiler paylaşmıştı. Hatta kapalı kapılar ardında oyunun oynanış videosunun sergilendiği bile iddia edildi.

Şimdi ise Cyberpunk 2077 hakkında daha net detaylar ortaya çıktı. Kotaku’ya konuşan CD Projekt RED CEO’su Marcin Iwınski, oyunun geliştirme süreci hakkında önemli bilgiler verdi.

cyberpunk 2077

Iwinski, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Cyberpunk’ın 21 – 25 Ağustos tarihleri arasında Almanya’nın Köln kentinde gerçekleşecek olan Gamescom etkinliğinde de sahne alacağını açıkladı.

E3 2018’e genel bakış

Iwınski, oyunun PC ile mevcut nesildeki konsollar için satışa sunulacağını belirtti. Cyberpunk’ın yeni nesil konsollar için gelip gelmeyeceği konusunda da net bir cevap veren CD Projekt RED CEO’su, oyunun yeni nesil konsollar için de hazır olduğunu belirtti.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Cyberpunk, The Witcher 3 Wild Hunt’ta da kullanılan REDEngine 4 isimli oyun motorunun yenilenmiş bir versiyonu ile geliştiriliyor.