Cyberpunk 2077 dudak hareketleri yapay zekaya emanet

Cyberpunk 2077 dudak hareketleri

Cd Projekt Red’in, Deus Ex’i kıskanarak geliştirdiğini düşündüğümüz, büyük heyecanla beklenen RPG oyunu Cyberpunk 2077 için ilginç bir detay daha ortaya çıktı.

Cyberpunk 2077 dudak hareketleri yapay zeka tarafından kontrol edilecek. Böylece karakterler, hangi dilde konuşursa konuşsun, dudak hareketleri konuşmaya ve sese senkronize olacak.

Cyberpunk 2077 dudak hareketleri gerçekçi olsun diye uğraşıyor

Cd Projekt Red bu sayede, her dil için ayrıca animasyon çalışmaktan da kurtulmuş oluyor. Yapay zeka, her dildeki diyalogları analiz ederek, konuşmaya en uygun şekilde dudakları hareket ettirecek.

Oyunda seslendirme olarak 10 farklı dil kullanılacak. bunlar, İngilizce, Almanca, İspanyolda, İtalyanca, Polonya, Brezilya, Portekiz dilleri, Rusça, Çin ve Japonca…

Cyberpunk 2077 dudak hareketleri

Ayrıca bazı karakterler, oyunun bazı noktalarında birden çok dil de kullanacaklar. Örneğin İngilizce konuşan bir karakter, birkaç saniye sonra İspanyolca konuşmaya başlayabilecek. Oyunun tüm bu aktiviteler için dudak hareketlerini uygun şekilde kontrol etmesi gerekecek.

Assassin’s Creed Valhalla için 7 dakikalık oyun içi video

Oyun 19 Kasım günü piyasaya çıkmış olacak. Bakalım Cyberpunk 2077 gerçekten de dünyanın en önemli oyunlarından biri mi olacak? Yoksa büyük bir balon olarak patlayıp tarihe mi geçecek?

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu kadar büyük bir oyunun her farklı oyuncunun sisteminde sorun çıkarmadan çalışması ve sorunsuzca piyasaya çıkması mümkün mü? Witcher serisi gibi dev oyunlarda deneyimi olsa da yapımcının bu kadar detaylı bir oyunla başa çıkması mümkün olacak mı?