Cyberpunk 2077 bu yıl çıkmayabilir

maxresdefault 19

2015 yılında satışa sunduğu The Witcher 3 Wild Hunt ile büyük sükse yapan CD Projeckt RED, Cyberpunk 2077 için ince eleyip sık dokumaya devam ediyor.

RPG oyunu söz konusu olduğunda sektörün en başarılı isimlerinden biri olan CD Projekt RED çok uzun bir süredir yeni oyunu Cyberpunk 2077 üzerinde çalışıyor. Hatırlanacağı üzere oyuna dair ilk oynanış videoları geçtiğimiz E3’te ortaya çıkmıştı. Geliştirici ekip her fırsatta oyunun bitime uzak olduğunu kaydetmiş ve çıkış tarihi için herhangi bir zaman aralığı paylaşmaktan kaçınmıştı.

Cyberpunk fanlarına kötü haber

2020 yılında yeni nesil konsolların tanıtılacak olmasından ötürü, genel kanı Cyberpunk 2077’nin 2019’un sonlarına doğru satışa sunulacağı yönündeydi. Fakat CD Projekt RED’ten gelen son bilgilere göre, Cyberpunk 2077 bitmeye hala çok uzak.

Geçtiğimiz günlerde yapımcı ekip tarafından PlayStation’ın resmi YouTube kanalı üzerinden yeni bir video paylaşıldı. “CyberPunk 2077’yi yaratmak” ismiyle yayınlanan videoda oyunun geliştirme aşamasından, dinamiklerinden ve oynanışından bahsediliyor.

Mevcut videoda geliştirme sürecinin tamamlanmaya çok uzak olduğuna da değiniliyor. Yani CD Projekt RED’in yeni RPG oyunu muhtemelen bu yıl gelmeyecek. Hatta bazı otoritelere göre oyun hem yeni nesil konsollar hem de günümüz konsolları için yayınlanacak. Dolayısıyla bu durumda çıkış tarihi otomatik olarak 2020’nin sonlarına hatta 2021’in başlarına kayabilir. Elbette şu anda kesinleşmiş birşey yok. Dolayısıyla resmi bir açıklama gelmeden çıkış tarihi hakkında yorum yapmak pek doğru olmayacaktır.

Pokemon GO hasılatıyla dudak uçuklatıyor