Uluslararası uzay istasyonunda alkol skandalı!

Alkol skandali

Uzay alanında en derin çalışmalarının yapıldığı uluslararası uzay istasyonunda alkol skandalı yaşandı. Dün gerçekleşen bu alkol skandalı, hiç kimsenin tahmin edemeyeceği kadar farklı bir yerden kaynaklandı. İşte haberimizin detayları.

Yanıcı bir madde olması nedeniyle Uluslararası uzay istasyonunda alkol kullanımı yasak. Şu an için bu yasağı delen herhangi bir kuruluş olmamasına rağmen, SpaceX yine beklenmeyeni yaptı. Dünyaya internet sağlama gibi çılgın projelerle anılan SpaceX firması, bu defa pek de olumlu karşılanmayacak bir skandala imza attı.

Uluslararası uzay istasyonunda bir ilk yaşandı

Bu aralar uluslararası uzay istasyonu, birçok farklı ilke imza atıyor. Ancak bu defaki biraz tehlike yaratan cinsten oldu. Crew Dragon kapsülünün uzay istasyonuna varmasından hemen sonra, astronotlar alkol kokusu almaya başladıklarını söylediler.

ISS skandal

Rusya’nın Kozmonot Yetiştirme Merkezi Başkanı Pavel Vlasov, 6 miligram olan izopropil alkol içeriğinin tuhaf bir şekilde arttığını ve bu durumun Dragon 2 kapsülünden hemen sonra gerçekleştiğini ifade etti. Tüm bunlar gösteriyor ki, Crewe Dragon bir şekilde uluslararası uzay istasyonuna alkol götürdü.

Yapılan havalandırma çalışmaları sonucunda, m³ başına 2 mg alkol miktarına kadar bir düşüş yaşandı. Şu an için şaibeli olay araştırılmaya devam etse bile Crew Dragon kaynaklı olduğu hemen hemen kesin diyebiliriz.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda sabotaj iddiası!