COVID-19 hastalarını ilgilendirecek yeni açıklama

Yeni Covid vakası endişeleri arttırdı

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Pazartesi günü yaptığı açıklamada, COVID-19 için pozitif test eden kişilerin semptomları durduğu sürece yalnızca beş gün karantina yapmalarının yeterli olacağını söyledi. İşte detaylar.

Ajans yaptığı açıklamada, izolasyon yönergelerinde 10 günden beşe kadar değişiklik yaptı. Buna göre COVID-19 hastası kişiler semptom göstermeye başlamadan birkaç gün önce ve sonra başkalarına bulaştırma riski taşıyor, ardından bu risk düşüyor. CDC, izolasyondan çıktıktan sonra, insanların beş gün daha başkalarının etrafında maske takması gerektiğini söyledi.

COVID-19 hastalarını ilgilendirecek yeni açıklama

CDC Pazartesi günü ayrıca COVID-19 aşısı takviye dozu almamış ancak ikinci doz mRNA aşısını altı ay önce almış veya iki ay önce Johnson & Johnson aşısı almış kişilerin beş gün karantinaya almaları gerektiğini söyledi. Bu, aşılanmış kişilerin hastalığa yakalanmış birine maruz kalmaları durumunda karantinaya alınması gerekmediğini söyleyen önceki yönergelerden bir değişiklik. COVID-19 hastaları için izolasyon yönergelerinde yapılan değişiklikler pandeminin ikinci yılında dahi gelmeye devam ediyor. Hayatımıza yeni bir virüs girdiği için virüsle ilgili araştırmalar her gün devam ediyor. Birleşik Krallık ayrıca, altıncı ve yedinci günlerde negatif testler olduğu sürece önerilen izolasyon süresini yedi güne kısalttı.

Son derece bulaşıcı olan omicron varyantı, COVID-19 vakalarında benzeri görülmemiş artışlara neden oluyor ve birçok yerde her gün daha fazla insan virüs için her zamankinden daha fazla pozitif test yapıyor. Sonuç olarak, CDC, pozitif test yapan ve on günlük çalışmayı kaçıran kişilerden kaynaklanan personel eksikliğini azaltmak için havayolları da dahil olmak üzere çeşitli sektörlerden izolasyon süresini kısaltma baskısı ile karşı karşıya kaldı.

Logitech G435 kablosuz oyuncu kulaklığı incelemesi: Oyunlar, filmler ve müzikler için