Covid 19 aşısı için hacker saldırısı tehdidi

Yerli aşının ismi belli oldu! Turkovac!

Covid 19’a karşı aşı geliştirilmesi için büyük çaba sarf edildi ve tüm dünya aşıyı beklerken, şimdi de karşımıza hacker tehdidi çıktı. 

Covid 19 aşısı için gereken soğuk zincir dağıtım alt yapısının hacker’lara karşı yeterince güvenli olmadığı ortaya çıktı. Üstelik hacker’ların soğuk zinciri bozacak saldırılar gerçekleştirdiği de ortaya çıktı. Doğru soğuklukta nakledilmeyen aşılar ise bozulacağı için etkisi olmayacak.

Covid 19 aşısı hacker’lara karşı korumasız mı kalacak?

Önümüzdeki aşılama sürecinde, sık sık hacker saldırısı haberleri ile karşılaşacağımız kesinleşti. Çünkü hacker’lar aşılama kampanyalarındaki büyük paradan pay istiyorlar.

IBM’in yaptığı keşfe göre, dünyanın pek çok yerindeki soğuk zincir sistemlerine karşı pishing saldırıları başladı. IBM bunu, hacker’ların soğuk zincir sistemlerini ele geçirme çabası olarak yorumluyor. Çok kısa süre sonra aşıların dağıtımı için soğuk zincir sistemleri hayati rol oynayacak ve hacker’ların bunu kullanarak hem maddi menfaat elde etmek isteyebileceği hem de aşılara zarar verebilecekleri düşünülüyor.

COVID 19 aşısı

IBM’in tespitlerine göre bugüne kadar en az 10 önemli eczacılık şirketinin soğuk depolarına ve soğuk zincir taşıma alt yapısına karşı saldırılar gerçekleştirildi.

Hacker’ların aynı zamanda aşı dağıtımında rol alacak eczacılık şirketlerine ransomware saldırıları yapmasından da endişe ediliyor. Zira aşı yetiştirme konusunda zamanla yarışacak olan şirketlerin fidye virüsüne yenik düşmesi halinde çok büyük fidyeleri ödemeyi kabullenebileceği düşünülüyor.

Bilim insanları ölümsüzlüğü bulmaya iyice yaklaştı: Devrim gibi buluş

Kısacası, aşıdan zengin olmayı planlayanlar sadece ilaç endüstrisi değil, aynı zamanda hacker endüstrisi de aşıdan büyü vurgun yapmaya hazırlanıyor. Tabi bu hacker saldırılarının çok ses getireceği de düşünülüyor.