Atari Efsanesi Geri Dönüyor! Yeni Atari Tanıtıldı!

Ataribox

80’lerin efsane konsolu Atari yeniden doğuyor! Konsolun fiyatı ve özellikleri belli oldu. İşte detaylar.

Atari tutkusu aynı Commodore tutkusu gibi bitmek tükenmek bilmiyor. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen halen sevilerek oynanan Atari oyunları, günümüzde emulatörler sayesinde neredeyse tüm cihazlarımızda oynanabilir durumda. Bu tutkunun asıl sahipleri ise şu aralar farklı bir gündeme sahip. 2018 yılının sonlarında piyasaya çıkacak olan AtariBox için nefesler tutulmuş durumda.

Indiegogo üzerinden bağış toplanan Ataribox projesinin bazı detayları bugün ortaya çıktı. Oldukça şık bir tasarıma sahip olan Ataribox’ın temel hedefi eski Atari ruhunu günümüze uyarlamak. Televizyonun altında duran ve her işi görmesi beklenen cihazın asıl işi oyun oynatmak. Ancak, geliştiriciler cihazın daha çok kullanılması için bazı ek özellikler getirmeyi hedefliyor. Bu özellikler ile birlikteyse cihaz, Apple TV ve Nvidia Shield gibi cihazlara rakip oluyor.

ataribox

Polygon tarafından yapılan habere göre AtariBox gücünü AMD yongalarından alacak. Cihazda AMD’nin işlemcisi ve ekran kartları kullanılacak. AMD’nin APU adını verdiği çözümleri sayesinde işlemci ve ekran kartı tek bir çipin içerisinde buluşarak yüksek performans elde edilebiliyor. AMD’nin APU çözümleri Sony Playstation 4, Playstation 4 Pro ve Microsoft Xbox One‘da da kullanılıyor. Ataribox’ın bu anlamda sektörü takip ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Cihazda kullanılacak işletim sistemi ise Linux temelli olacak. Özelleştirilmiş açık kaynak kodlu bir arayüzle gelecek olan cihaz, özgürlüğü hedefliyor. Cihazın içerisindeki işletim sistemini özelleştirebilmek mümkün. Ataribox ekibi, bu özgürlük  sayesinde farklı platformlarda satın aldığınız içerikleri de Ataribox üzerinde izleyebileceğinizi söylüyor.

ataribox1.0

2018‘in bahar aylarında satışa çıkacak olan cihazın 250 dolar ile 299 arasında değişen fiyatları olacak. Bu fiyatlar ise donanım seçeneklerine göre değişecek.

Yeni nesil Atari’nin ne kadar başarılı olacağı bilinmese de AtariBox, oldukça şık bir tasarımla ve oldukça iddialı bir şekilde 2018’nin bahar aylarında bizleri karşılayacak.

iPhone X, 50 milyonu geçerek rekor kırabilir!