Konsollar için yeni bir Metal Slug oyunu geliyor

metal slub

İlk olarak 1996 yılında oyun severlerin beğenisine sunulan Metal Slug, yakında yeni oyunuyla konsollarımıza konuk olacak. İşte konu hakkındaki detaylar.

Shoot em up tarzı yapımların klasikleşen isimlerinden biri olan Metal Slug, yakında yeni oyunuyla tekrardan konsollarımıza konuk olacak.

Serinin yaratıcısı konumunda bulunan SNK Corporation geçtiğimiz gün Güney Kore’de gerçekleştirdiği yatırımcı toplantısında serinin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Metal Slug efsanesi geri dönüyor

Şirketin yetkili isimleri, önümüzdeki süreçte konsollar için yeni bir Metal Slug oyununun geleceğinin müjdesini verdi. Bu oyunun bir süredir mobil platformlar için geliştirilen MS oyunundan tamamen farklı olacağı dile getirildi.

Ayrıca kısa süre önce satışa sunulan SNK Neo Geo Mini konsolunun da satış rakamları bazında beklentileri karşıladığı ve şirketin bu tarzda yeni konsollar üzerine çalışma kararı aldığı açıklandı.

SNK tarafından geliştirilecek olan yeni konsollar, yarı açık platform olacak. Yani SNK haricinde 3. parti yapımcılar da bu konsollar için oyun geliştirebilecekler.

Elbette burada şunu da belirtmemiz gerekiyor. Burada bahse konu olan PS4 ya da Xbox One gibi bir konsol değil. Daha çok 2D ve düşük güç gerektiren indie tarzı yapımları çalıştırabilecek konsollardan bahsediyoruz. Yani Metal Slug tarzı oyunları çalıştırabilen, retro tarzı konsollar söz konusu.

Sonuç olarak bu yıl içerisinde konsollar için yeni bir MS oyununun geleceğini öğrenmiş olduk. Bakalım serinin yeni oyunu beklentileri ne derece karşılayabilecek.

PlayStation 5 fiyatı ne kadar olacak?