Japon voleybol takımı robotlarla antreman yapıyor

Japon voleybol takımı

Teknoloji, spor sektöründe de büyük bir oyuncu olmaya başladı. Bunun son örneklerinden birinde Japon voleybol takımı robotlarla antreman yapıyor.

Robotlar insanlar gibi içgüdü ve sezilere sahip olmamalarına rağmen bazı konularda insanlardan daha iyiler. Daha hızlı hareket ediyorlar ve yorulmuyorlar. Bu etmenler de bazı durumlarda robotların insanlardan daha ideal olduğunu gösteriyor. Japon voleybol takımını yönetenler de böyle düşünmüş olmalı. Zira Japon voleybol takımı robotlarla antreman yapıyor.

Robotların antremanda kullanılışı oldukça basit. Programlandıkları şekilde belli yönde hareket ediyorlar. Blok pozisyonu alarak voleybolcuların ataklarını karşılıyorlar. Bu antreman ile voleybolcuların robotlara karşı çalışıp doğru zamanlamalı ataklar yaparak bloklara yakalanmamaları hedefleniyor.

Takımın antrenörleri, bu robotları hareket sensörleri ile donatıp robotların hareketlerinin daha öngörülemez hale gelmesini ve daha gerçekçi olmalarını hedefliyor. Ancak robotların şu anki halleriyle de kullanışsız oldukları söylenemez. Zira saniyede 3.7 metre hızla hareket edebiliyorlar.

Bu arada teknolojinin diğer sektörlerde kendini hissettirdiği gibi sporda da yer almaya başladığını belirtelim. Japon voleybol takımının robotlarla antreman yapmasından önce ABD’de NFL’de robotlar yardımıyla antreman yapılıyordu. Futbolda da ‘gol çizgisi teknolojisi’ ve ‘video hakem’ uygulamaları yavaş yavaş yayılıyor.

Youtube koyu renk modu aktif edilir?