Google’dan Çocuklara Özel Arama Motoru

Google Magic Leap İçin Kesenin Ağzını Açtı

Arama motoru devi Google, yaptığı açıklamada 2015 yılında devreye girmesini planladığı 12 yaş ve altı için özel ürünler geliştirdiğini açıkladı.

Google çocuklara özel olan içeriğin ne olduğunu henüz açıklamadı ama bunun YouTube’a benzer bir şey olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca çocuklara öncelik verecek arama sonuçlarına yönelik olacağına dair de ipuçları veriliyor.  Mesela arama çubuğuna tren yazıldığında, gerçekten taşımacılık ve ya tren yerine Thomas ve Arkadaşları adlı çizgi film karakteri gibi bir sonuca daha fazla öncelik vereceği söyleniyor.

doodle_kisdonumu_google

Google yaratıcılığı teşvik için bir şans vermek istiyor. Yeni neslin teknolojiyi sadece kullanmasını değil üretmesini de istiyor. Büyük bir ihtimalle de çocuk odaklı Google ürünleri, kişisel bilgi toplama amacıyla kullanılmaması için detaylı bir şekilde, titizlikle mercek altına alınacaktır. Eğer bu işe yararsa, ailelerin çocukların kullandığı uygulamalar ve gezindiği web sayfaları konusunda rahat edebileceği, çocuklar için internet dünyasını kurmuş olacaklar.

İtalya’da Boşanmaların %40’ı WhatsApp Yüzünden Oluyor