YouTube bazı içerikleri kaldırma kararı aldı

YouTube kanali

Dünyanın en büyük video portalı olan YouTube bazı içerikleri özellikle de çocuklar için son derece zararlı buluyor. Bu nedenle platform içerisinde yer alan içeriklerin bir bölümü denetlemeden geçirilecek. İşte haberimizin detayları.

YouTube videolarına göz gezdirirken genç izleyiciler için uygun olmayan şiddet içerikli ve rahatsız edici videolar görmeniz son derece doğal. Üstelik bu tür videolar bazen çizgi film karakterleri ile çekilerek çocukların da bundan etkilenmesine neden olabilir. YouTube bu problemin önünü tamamen kesmek istiyor.

YouTube bazı içerikleri çok tehlikeli buluyor

YouTube platformunun çocuklara çok fazla hassasiyet göstermediğini düşünen bazı ebeveynler sürekli olarak şikayet e-postaları gönderdiler. Bu dikkate alınmış ki YouTube böyle bir karar aldı.

YouTube cocuk

Alınan kararlar sonucunda YouTube çocuklar için etiketini yeniden kontrol edecek. Bu etiket altında paylaşılan ve enjekte edilen iğne içeren videolar kesinlikle kaldırılacak. Ayrıca çocuklar için etiketi ile paylaşılan bölümlerde şiddet, cinsellik ve ölüm gibi temalar tamamen silinecek. Böylece çocukların çok daha güvenli bir sosyal platformu kullanma imkanı ortaya çıkacak.

Son olarak YouTube bütün içerik oluşturucularından videoya uygun etiket kullanmalarını isteyecek. Böylece hangi alanda paylaşım yapılıyorsa o alanın etiketinin verilmesi sağlanacak. Peki sizce de YouTube, çocukların kötü videolardan korunması için yeterli tedbir alıyor mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Çakal YouTuber rakip kanalların sahiplerine SWAT ekibi gönderdi