CNN+, lansmanından bir kaç hafta sonra kapanıyor

CNN+, lansmanından bir kaç hafta sonra kapanıyor

Akış hizmetinin başlatılmasından sadece üç hafta sonra Warner Bros. Discovery, CNN+ hzimetini kapattığını duyurdu. İşte tüm detaylar.

Hizmet, birden fazla rapora göre 30 Nisan’da faaliyetlerini durduracak, yani sadece 32 gün sonra kapanacak. CNBC geçen hafta, CNN+ platformu için ayda 6 dolar ödemeye istekli olan günlük sadece 10.000 kullanıcı çekebildiğini bildirdi. Bu ayın başlarında WarnerMedia ve Discovery’nin birleşmesinden sonra atanan CNN’in yeni başkanı Chris Licht’in CNN+’ı kapama önerisinde bulunduğu bildirildi. Platformu yöneten başkan yardımcısı Andrew Morse’un bir geçiş döneminden sonra Warner Bros. Discovery’den ayrılması bekleniyor. Raporlar, yüzlerce ilgili işten çıkarma olabileceğini gösteriyor.

CNN+, lansmanından bir kaç hafta sonra kapanıyor

Görünüşe göre bazı CNN+ programları HBO Max’e bağlanacak. CNN, Warner Bros. Discovery CEO’su David Zaslav’ın şirketin içeriğini tek bir akış hizmetinde birleştirmek istediğini bildirdi. Bu, sonunda HBO Max ve Discovery+’ı birleştirme planı anlamına geliyor.

CNN proje için büyük umutlar besliyordu. Akış hizmetine yüz milyonlarca dolar yatırım yaptı ve yeni hizmete ev sahipliği yapmaları için diğer ağlardan yetenekler topladı. Ancak, Warner Bros. Discovery yöneticileri CNN+’nın fazla ilgi görmemesinin ardından fişi hızla çektiler.

Değeri ne olursa olsun hizmet çöktü. Kısa biçimli akış hizmeti Nisan 2020’de başlatıldı ve o Aralık ayında kapatıldı. Warner Bros. Discovery, Quibi çok daha fazla harcamak yerine sadece yaklaşık 2 milyar dolar harcadı. Bu para oldukça yüksek olsa da yine de bu şirketler için ciddi bir kayıp değil.

Samsung telefonların bataryaları elektrikli araba teknolojileri ile gelişebilir