Clubhouse, sohbete davet sisteminde yeni bir özellik deniyor

Clubhouse, sohbete davet sisteminde yeni bir özellik deniyor

Clubhouse piyasaya sürüldüğü ilk zamandan beri oldukça ilgi gören bir uygulama haline geldi. Özellikle geliştirdiği sadece ses odaklı odalar sistemiyle popülerlik kazanan uygulama şimdi sohbete davet sisteminde değişikliğe gidiyor. İşte detaylar.

Clubhose uygulamasına kayıt olmak için bir arkadaşınızın sizi uygulamaya davet etmesi gerekiyor. Sadece sesli odalar sistemine sahip uygulama için bazı kurallar şimdi değişecek. Clubhouse sadece ünlü kişilerin konuşmalarına katılmak için kullanabileceğiniz bir uygulama değil. Arkadaşlarınızla samimi, özel sohbetler yapabileceğiniz odalar da dahil olmak üzere kullanabileceğiniz farklı oda türleri mevcut ve gelecekte, bu arkadaşlarınızı sohbete davet etmenin yeni bir yöntemi geliyor. Şirket uygulamaya davette yeni bir yöntem deniyor. Artık arkadaşlarınızı uygulamaya “el sallayarak” davet edebilirsiniz. Mühendislik uygulamalarıyla ünlü Jane Manchun Wong, Clubhouse’un kişileri sesli sohbete davet etmek için yeni bir yol üzerinde çalıştığını duyurdu.

Clubhouse, sohbete davet sisteminde yeni bir özellik deniyor

Özellik geniş bir sürüme çıkarsa, Clubhouse, Messenger’da biriyle ilk kez bağlantı kurduğunuzda gördüğünüz karşınıza çıkan el sallama simgesine benzer bir sekme ekleyecek. Bu sekmenin üzerine dokunduğunuzda, uygulamaya sohbet etmek istediğinize dair bildirim gidecek. Eğer uygulama olumlu yanıt verirse sizin için bir oda açılacak. Clubhouse, iOS için yalnızca davetli bir ses uygulaması olarak başlamıştı. Buna göre uygulamaya dahil olmak içeri bir bekleme listesine katılmanız gerekecekti. Ancak geçtiğimiz birkaç ay içinde Android için de bir uygulama yayınladı ve böylece Clubhouse kapılarını herkese açtı. Elon Musk ve Mark Zuckerberg gibi ünlü şahsiyetler daha önce uygulamayı, kullanıcıların dinleyicilerle umumi sohbetlere ev sahipliği bir mekan olarak kullanmıştı. Ancak bu özellik, daha rahat kullanım için daha gelişmiş özellikler alarak daha geniş bir sürümde karşımıza çıkmaya başladı.

Python programlama dili diğer dillerin önüne geçmeye başladı: Gelecek burada mı?