Python programlama dili diğer dillerin önüne geçmeye başladı: Gelecek burada mı?

Python programlama dili

Python programlama dili son günlerin en popüler bilgisayar programlama dilleri arasında yer alıyor. Kendisi zirveye oynuyor diyebiliriz. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en fazla araştırılan konulardan bir tanesi Python programlama dili ve her geçen gün önemi artıyor. Özellikle veri bilimi alanında bu programlama dilinden büyük oranda yararlanılıyor. Onun en yakın rakipleri ise hiç şüphesiz Java ve C dilleri. Özellikle C# bu konuda çok yakından takip sağlıyor.

Ünlü araştırma platformu IEEE Spectrum bu programlama dili için dünyanın en popüleri ifadesini kullanıyor. Ancak başka araştırma platformları ve yazılım mimarları ise onu 2. sırada görüyor. Genel olarak listeye bakıldığında python mutlaka ilk 3 arasında yer alıyor. Üstelik 2021 yılında popülerliğini çok daha fazla artırdı.

Python programlama dili hızlıca tırmanıyor

Bu programlama dili birçok alanda kullanım imkanı sunuyor. Sadece veri bilimi alanında değil aynı şekilde Linux işletim sistemlerinde çok aktif bir şekilde tercih ediliyor. Hatta şu sıralar Microsoft bile linux işbirliği nedeniyle python kullanımına ağırlık verebilir.

Python programlama dili

Makine öğrenimi konusunda python en fazla tercih edilen dil olarak karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz üzere Facebook ve diğer birçok sosyal medya şirketi makine öğrenimine ağırlık veriyor. Eğer bu tür şirketler makine öğrenmesi sağlamak istiyorsan mutlaka python ile işbirliği yapmak zorunda. Hatta Tesla otonom sürüşler için yine bu yazılım dilinden faydalanacak.

Samsung Galaxy Watch 4 ve Watch 4 Classic başka bir ürün yazılımı güncellemesi daha alıyor

Eylül 2021’deki en iyi 10 programlama dili C, Python, Java, C++, C#, Visual Basic, JavaScript, Assembly dili, PHP ve SQL olarak sıralanmıştı ve takdir görmüştü. Önümüzdeki aylarda python etkisini daha fazla arttırabilir. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.