Clubhouse kullanıcı verileri Dark Web’de satılıyor iddiası!

Clubhouse kullanıcı verileri Dark Web'de satılıyor iddiası!

Son zamanlarda çıkan siber saldırı iddialarına yenisi eklendi. Şimdi de popüler Clubhouse uygulaması siber saldırı tehtidi altında. İddiaya göre Clubhouse kullanıcılarının telefon numaraları Dark Web’de satışa sunuldu. İşte detaylar.

Clubhouse sosyal medya uygulamaları arasında çok kısa sürede popülerlik kazandı. Elon Musk’ın da adından söz etmesiyle birden milyonlarca kişi tarafından kullanılan uygulama sadece ses odaları içeriyor. Popüler sohbet uygulamasının veri bilgileri yalnızca cep telefonu numaralarını içeriyor ve başka hiçbir bilgiyi göstermiyor. Uygulamayla ilgili ciddi bir iddia öne atıldı. Önde gelen siber güvenlik uzmanı Jiten Jain, “Clubhouse kullanıcılarının telefon numaralarından oluşan bir veritabanı Darknet’te satışa sunuldu” diye tweet attı. “Ayrıca, kullanıcının telefon rehberlerinde senkronize edilen kişilerin sayısını da içeriyor. Bu nedenle, bir Clubhouse girişiniz olmasa bile listede yer alma ihtimaliniz yüksek, ”diye ekledi.

Clubhouse kullanıcı verileri Dark Web'de satılıyor iddiası!

Ancak sesli sohbet uygulaması henüz iddia edilen veri sızıntısını doğrulamadı. Bağımsız güvenlik araştırmacısı Rajshekhar Rajaharia’ya göre, bir bilgisayar korsanı, yalnızca isimsiz cep telefonu numaralarını içeren Clubhouse’ın verilerini satıyor. “İsim, fotoğraf veya başka herhangi bir ayrıntı mevcut değil. Bu telefon numaraları listesi çok kolay bir şekilde oluşturulabilir”. Bu yılın Şubat ayında bazı araştırmacılar, uygulamanın kullanıcıların ses verilerini Çin hükümetine sızdırıyor olabileceği konusunda uyarmıştı. Clubhouse geçtiğimiz günlerde beta sürümden çıktı ve davetiye sistemini kaldırdı. Uygulama ayrıca sadece iOS ile sınırlı kalmayıp Android cihazlara da yayılmıştı.

Dijital paralar geleceğin ödeme sistemi olacak: Türkiye daha şimdiden hazır