Samsung, SID 2021’de ekran paneli S-Foldable’ı tanıtacak

Samsung, SID 2021'de ekran paneli S-Foldable'ı tanıtacak

Dünyanın en büyük ekran paneli üreticilerinden ikisi olan Samsung Display ve LG Display, dünyanın önde gelen ekran sergisi Society for Information Display (SID) 2021’de en son yeniliklerini sergileyeceklerini duyurdu. 

Şirketlerin önümüzdeki hafta duyuracağı yenilikçi ekran panelleri, yeni nesil katlanabilir akıllı telefonların önünü açabilir. Şirketler, çok katlı bir ekran paneli olan S-Foldable’ı ortaya çıkaracaklarını söyledi. Kategorinin lideri Samsung Display, çok katlı desenleri destekleyen 7,2 inçlik bir ekranı sergileyecek. Bununla, cihaz katlandığında akıllı telefon, açıldığında ise tablet olarak kullanılabilir. Şu anda “S-Katlanabilir” olarak adlandırılan ekranın, şirketin yaklaşmakta olan amiral gemisi akıllı telefonunda kullanılması bekleniyor. Şirket, geçtiğimiz ay Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi (EUIPO) ve Kore Fikri Mülkiyet Ofisi (KIPO) ile ticari marka adına başvuruda bulundu.

Samsung, SID 2021'de ekran paneli S-Foldable'ı tanıtacak

Ek olarak, Güney Koreli devin de 4: 3 en boy oranına sahip 17 inçlik katlanabilir bir panel sergilemesi bekleniyor. “Küçük Taşı, Büyük Gör” konseptini takip ederek, cihazı katlandığında tablet olarak çalıştırıyor ve açıldığında bilgisayar benzeri bir görüntü sunuyor. Öte yandan, LG Display, gelişmiş aydınlatma etkinliğine sahip 83 inç OLED TV panelini sergilemeye hazırlanıyor. Ayrıca, hoparlör kullanmadan titreşip ses oluşturabilen 48 inçlik bükülebilir sinematik sesli OLED ekranı da sergileyecek. Bunun dışında LG’nin otomotiv plastik OLED ekran ürünlerinin yanı sıra katlanabilir ve şeffaf ekran panellerini de etkinlikte sergilemesi bekleniyor. Bunun yanı sıra Samsung, panel altı kamera teknolojisinin yanı sıra kullanıcıların yana doğru uzatabilecekleri kaydırılabilir bir ekranı da sergileyecek.

Kripto para piyasası ayı sezonuna mı girdi?