Çinli akıllı telefon üreticilerinden Google vurgusu

Google Play Store kumar uygulamaları daha fazla ülkeye sunulacak

Huawei ve Honor modellerine uygulanan ambargolar, Çinli akıllı telefon üreticilerinden Google vurgusu gelmesine neden oldu. İşte detaylar.

Bilindiği üzere Huawei ve Honor imzası taşıyan modellerde Google servisleri bulunmuyor. Fakat bu durum bazı kullanıcılar tarafında sanki tüm Çinli modellerde Google servisleri yokmuş gibi algılanıyor. Hal böyle olunca Çin’de faaliyet gösteren diğer üreticiler de farklı metotlara başvurmaya başladılar.

Bilindiği üzere genel olarak üretilen telefon kutularında işletim sistemi ya da telefon içerisindeki uygulamalarla ilgili bilgi verilmez.

Lakin Huawei ve Honor modellerindeki Google desteğinin kesilmesi, diğer Çinli üreticilerin bu hususta tedbir almalarına neden oldu.

Çünkü pek çok kullanıcı tüm Çinli modellerden Google servislerinin kaldırıldığını düşünüyordu. Hal böyle olunca, çare Google vurgusuyla geldi.

Çinli akıllı telefon üreticilerinden Google vurgusu

Bilindiği üzere Çin’de faaliyet gösteren pek çok akıllı telefon üreticisi bulunuyor. İsmini bildiğimiz üreticilerin birkaç kat fazlası da bilmediğimiz üreticiler var diyebiliriz.

Bu üreticilerin hiç birinde ambargo söz konusu değil. Yani telefonlarına Google hizmetlerini hiçbir sıkıntı çekmeden ekleyebiliyorlar. Fakat yanlış anlaşılmalar yaşanmaması için bu durum direkt olarak telefon kutusu üzerinde de belirtiliyor.

Son dönemde Çinli bir üreticinin telefonunu satın aldıysanız üzerinde Google Play servislerinin bulunduğuna ve desteklendiğine dair bir ifade görmeniz hayli olası. Bu durumun temel nedeni yanlış anlaşılmaları engellemek.

Biz de bir kez daha belirtelim. Huawei ve Honor haricindeki diğer tüm Çinli modellerde Google Play ve diğer Google servisleri bulunuyor.

Razer RGB yüz maskesi “Project Hazel” 4. çeyrekte gelecek