Huawei Mate 40 kamera tasarımı ile fark yaratacak

1598856899 1596614520 HUAWEI TDB 05

Huawei’nin önümüzdeki dönemde tanıtacağı yeni amiral gemisi modeli kamerası ile fark yaratacak. İşte Huawei Mate 40 ile ilgili son detaylar.

Son dönemde Huawei için işler pek de yolunda gitmiyor. Malum ABD tarafından devreye sokulan yaptırımlar Çinli üreticinin canını hayli sıkmış durumda. Özellikle Google servislerinin Huawei ve Honor modellerinde bulunmuyor oluşu Çinli şirketin satışlarına direkt etki etti.

Bu durum geçtiğimiz yıl çıkan Mate 30 Pro ile başlamıştı aslında. O döneme çıkan pek çok Huawei modelinde Google servisleri yer alıyordu. Mate 30 Pro ise Google servislerinin yer almadığı ilk Huawei modeli oldu.

Şimdi ise aradan geçen 1 yılın ardından Huawei Mate serisinin yeni modeli için geri sayıma geçti.

Google’sız Huawei Mate 40 kamerasıyla dikkat çekiyor

Bilindiği üzere Huawei bu ayın sonlarına doğru yeni Mate modelini tanıtacak. Sızdırılan son bilgilere göre Mate 40 daire yerine köşeli hatlara sahip bir modülle karşımıza çıkacak.

huawei mate 40

Sızdırılan görselde kamera kurulumunun altıgen ya da sekizgen olduğu net bir şekilde anlaşılıyor. Elbette bizim için önemli olan şey kamera kurulumunun şeklinden ziyade yeteneği ve performansı.

Huawei yıllardır amiral gemisi modelleri ile DxOMark’ta zirveyi zorlayan bir üretici. Muhtemelen bu yıl da değişen birşey olmayacaktır. Yani Mate 40’ın DxOMarkt’a zirveye yerleşmesi bizleri şaşırtmayacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz.

Xiaomi Honor için devrede işte detaylar