Honor 50 serisinde Google servisleri var mı?

Honor 50 serisinde Google servisleri var mı

Huawei’den ayrılan Honor ilk bağımsız üst segment cihazlarını tanıttı. Peki Honor 50 serisinde Google servisleri var mı? İşte bu sorunun yanıtı.

Mobil pazarda zor günler geçiren Huawei, yan markalarından biri olan Honor’ı satmak zorunda kalmıştı. Honor, zorunluluk halinden ötürü marka değerinin hayli altı bir fiyata Çin’de oluşturulan bir konsorsiyuma devredildi.

Bilindiği üzere Honor modellerinde de aynı Huawei modellerinde olduğu gibi Google servisleri yer almıyordu. Honor el değiştirdikten sonra bu durumun değişmesi için çeşitli görüşmeler yapıldı.

Honor’ın yetkili isimleri Google ile çeşitli görüşmeler ve temaslar kurdu. Fakat yakın bir zamana kadar bu görüşmeler olumlu bir şekilde sonuçlandırılamamıştı.

Bu durumun temel nedeni ise bu ambargonun direk olarak ABD hükümetinden geliyor olması. Peki şimdi ne olacak?

Honor 50 serisinde Google servisleri var mı?

Şimdi gelelim asıl sorumuza. Honor 50 modellerinde Google servisleri var mı? Şu anda satışa sunulacak olan modellerde Google servisleri mevcut değil. Fakat taraflar anlaşırsa bu iş bir güncellemeye bakar. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte Honor modellerine Google servislerinin gelmesi çok da imkansız görünmüyor.

Zaten taraflar arasında görüşmeler devam etmekte. Dolayısıyla öyle ya da böyle Google servislerinin Honor cihazlarına geri döneceğini söyleyebiliriz. Sadece bu durumun zamanını kestirmek biraz güç. Çünkü az önce de belirttiğimiz üzere bu durum sadece Google ile Honor arasındaki bir mevzu değil.

Samsung, aynı çip üzerinde flaş ve RAM getiren LPDDR5 uMCP’yi tanıttı