Huawei Mate serisine ara verecek

Huawei 19 Mayıs'ta MateBook 16 ve FreeBuds 4 cihazlarını duyuracak

Son ortaya çıkan dedikodulara göre akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden Huawei Mate serisine ara verecek. İşte konuya ilişkin detaylar.

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden Huawei zor günler geçiriyor. Şu sıralar HarmonyOS üzerine yoğunlaşan Çinli şirket akıllı telefon üretimini geri plana itmek zorunda kaldı.

Küresel satışlarda büyük bir kan kaybı yaşayan ve yüzde 4 seviyelerine kadar gerileyen Huawei, yeni mobil işletim sistemiyle birlikte tekrardan yükselişe geçmek istiyor.

Elbette Google’ın ve bazı ABD merkezli şirketlerin desteği olmadan bu durum çok da kolay olmayacaktır. Nitekim Huawei de bunun farkında.

Huawei çalışanları yeni mobil cihazları satışa sunmadan önce HarmonyOS’i kusursuz hale getirmek istiyorlar. Ayrıca uygulama sorununu da tamamen çözme peşindeler.

Huawei Mate serisine ara verecek

Normal şartlar altında Huawei şimdiye kadar 10’un üzerinde model çıkartırdı. Fakat 2021 yılı Çinli üretici için koca bir sıfıra dönüştü. Yılın ortasına gelmiş olmamıza rağmen ortada P50 bile yok. Normal şartlarda biz şimdi Mate 50 serisini konuşmalıydık. Fakat sızdırılan son bilgilere göre de Mate serisine ara verilmiş. Zaten daha P50 bile çıkmamışken Mate 50’yi yılın son çeyreğinde beklemek pek de mantıklı olmazdı.

Sonuç olarak Mate serisinin bu yıl çıkmayacağı neredeyse kesinleşti diyebiliriz. Muhtemelen Mate 50’nin tanıtılacağı tarihte de P50 tanıtılabilir. Yine de bekleyip göreceğiz.

Nokia 110 4G ve 105 4G tanıtıldı! İşte detaylar