Çin’in Yeni Kıtalararası Balistik Füzesi DF-41 Göreve hazır

Çin’in Yeni Kıtalararası Balistik Füzesi DF 41 Göreve hazır

Çin, en güçlü silahını henüz açıklamasa da yeni kıtalararası balistik füzeleri hesaba katılması gereken bir kuvvet. Pekin’in yeni füzesi oldukça güçlü. DF-41 ICBM, 100 kiloton ila 200 megaton arasında değişen boyutlarda ve 10 adet manevra kabiliyetine sahip savaş başlığı taşıyabilir. Ayrıca 12.000 kilometreden 15.000 kilometreye kadar atış menziline sahip. Buna karşılık, geçtiğimiz günlerde denemesi yapılan Kuzey Kore’ye ait Hwasong-15‘inde tahminen 13.000 km‘lik bir menzili var.

Çin Halk Gazetesi, DF-41 ICBM kıtlararası balistik füzenin önümüzdeki yılın ilk yarısına kadar hizmete girebileceğini açıkladı.

Askeri uzman Yang Chengjun, Çin Merkez Televizyonunda (CCTV) yayınlanan bir TV programında,  Çin’in en yeni stratejik füzesi  DF-41 ICBM’nin çok hızlı, hareketli ve etkili olduğunu açıkladı. Yang, “Füze dünyanın her köşesinde Çin’in nükleer bir saldırı görevinde bulunmasına izin imkan tanıyor” dedi. Gazeteye göre, yapılan testlerin başarısı % 100 oldu.

Avustralya Stratejik Politika Enstitüsünde görev alan ve  savunma stratejisi ve kabiliyetinde kıdemli bir analist olan Dr. Malcolm Davis, bunun Çin’in en gelişmiş ICBM‘si olduğunu söyledi. Davis,  “Bu, füzenin her biri 10 kilogram’a kadar (150,000 ton TNT eşdeğeri) çoklu nükleer savaş başlığı ya da 3 megaton kapasiteye sahip tek bir savaş başlığı (milyonlarca ton TNT) taşıyabileceği anlamına geliyor”  dedi.

Bu füzelerin sadece 24‘ü ABD’ye tek seferde 240 savaş başlığı taşıyabilir. Yeni DF-41 ICBM, özellikle büyük şehirler ve Birleşik Devletlerin önemli askeri üslerini, komuta ve kontrol merkezlerini tek seferde vurabilir. Pekin yönetiminin asıl hedefi DF-41 gibi kıtalararası balistik füzelerle ABD füze savunma sistemlerini yenebileceğini garantilemek.

Kuzey Kore Rejimi ABD’nin Her Yerini Vurabileceğini Açıkladı