Dev otomotiv markaları ham madde kullanımını azaltmak için güçlerini birleştiriyor

Dev otomotiv markaları ham madde kullanımını azaltmak için güçlerini birleştiriyor

BMW, Daimler, Ford, Honda, Jaguar Land Rover, Toyota Motor Europa, Volkswagen Group ve Volvo Cars, Drive Sustainability (sürdürülebilirliği sürdür) adlı bir girişimle Volvo Group ve Scania ile ortaklık kurdu. Proje ortakları, kaynak ekstraksiyonu, işleme ve üretim gibi konular üzerinde çalışarak endüstri tedarik zincirlerinin verimliliğini artırmak için çalışmaktadır. Yeni ortakların hedefi, araç üretmek için ihtiyaç duyulan ham madde miktarını azaltmak veya sürdürülebilirliğini arttırmaktır.

Sekiz otomobil markası ve iki kamyon üreticisi, üretimde kullanılan ham madde miktarını azaltmak için güçlerini birleştirdi.

Böyle bir ortaklık önemli, çünkü otomobil üretiminde eskisinden daha sürdürülebilir olmasına rağmen hala yoğun bir biçimde kaynak tüketiliyor. Araştırmalar, bir otomobilin ortalama %47 çelik, %8 demir, %8 plastik, %7 alüminyum ve %3 camdan üretildiğini gösteriyor. Son yıllarda otomotiv üreticileri, otomobillerde daha çok plastik kullanarak kaynak geri dönüşümünü iyileştirmeye çalışıyor. Ancak araştırmalar, örneğin İngiltere‘de plastiklerin sadece %9‘unun  geri dönüştürüldüğünü gösteriyor. Bir tedarik zinciri yoluyla tedarik edilen plastikler için hala yüksek miktarda yeni kaynak gerekiyor.

Volkswagen ID Croozz 2020’de yollarda olacak