Lockheed Martin, Patriot Füze Sistemleri için 1 milyar dolarlık anlaşma imzaladı!

Lockheed Martin Patriot Füze Sistemleri için 1 milyar dolarlık anlaşma imzaladı

ABD merkezli ileri teknoloji ve havaclık şirketi Lockheed Martin, ABD ve müttefik ordularına Patriot hava savunma sistemi tedarik etmek için 1 milyar dolarlık sözleşme imzaladı. Şirket sözcüsü John Kent, “ Patriot füze sistemleri 2000’li yıllardan beri ABD savunma sisteminin bel kemiği konumundadır. Ayrıca Almanya, Kuveyt, Japonya, Hollanda ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerinin de savunma sistemlerinde önemli bir yere sahip” dedi.

Lockheed Martin, 944 milyon dolarlık yeni sözleşme ile ABD ve müttefik ülkelerine yeni Patriot Advanced Capability-3 hava savunma sistemleri tedarik edecek.

Lockheed Martin, Perşembe günü yaptığı açıklamada özellikle Romanya’ya yedi tane Patriot füze bataryası teslim edileceğinin altını çizdi. Romanya, dünya çapında 14. Patriot kullanıcısı olacak.

Kıtalararası balistik füze sistemlerinin gelişmesi ve bunların taktik nükleer savaş başlığı taşıyabilmesi ülkeleri hava savunma ile ilgili tedbirler almaya zorladı. Ülkemizde hava savunma füze bataryaları ile ilgili çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Rusya ile Patriot muadili olan S-400 hava savunma sistemleri ile ilgili anlaşma sağlandı ve teslim tarihleri belirlendi. Türkiye, 4 adet S-400 füze bataryası için 2.5 milyar dolar ödeyecek. Satın alınan füze sistemlerinin 2019 yılının sonu itibariyle teslim edilmesi planlanıyor.

Lockheed Martin savunma şirketi bir yıl önce Suudi Arabistan, Katar, Güney Kore ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne Patriot füze sistemleri tedarik etmek için bir anlaşma imzadı. Anlaşmada yer alan ülkeler Lockheed Martin’e 1.45 milyar dolar ödeme yapacaklar.

Hawaii, Nükleer Saldırıya Hazırlanıyor!