Instagram, aktif ticari hesapların sayısının 25 milyona ulaştığını açıkladı

Bu gün itibari ile Instagram’daki ticari hesapların sayısı 25 milyonu buldu

Instagram, geçtiğimiz günlerde farklı türde pek çok istatistik yayınladı. Eylül itibariyle, 800 milyon aylık aktif kullanıcı ve 500 milyon günlük aktif kullanıcı mevcut. Ücretsiz fotoğraf ve video paylaşılan uygulamada 2 milyon reklam veren şirket tespit edildi. Günümüzde birçok şirket müşteriler ile bağlantı kurmak için Instagram’ı tercih ediyor. Yapılan istatistikler siteye kayıtlı kullanıcıların %80’inden fazlasının bir ticari işletmeyi takip ettiği ve 200 milyon kullanıcının her gün bir işletme profilini ziyaret ettiğini söylüyor.

Instagram bu sabah yaptığı açıklamada, Temmuz ayında 15 milyon olan aktif ticari profilin 25 milyona ulaştığını bildirdi.

Şirket, yalnızca bir buçuk yıl önce siteye daha fazla kullanıcı çekmek için işletme profillerine izin vermişti ve bu strateji fazlasıyla işe yaradı. Instagram, işletme profillerine yapılan ziyaretlerin üçte ikisinin bu profili takip etmeyen kullanıcılardan geldiğini söylüyor. Instagram Business ürün müdürü Vishal Shah, sitede hesabı olan işletmelerin neredeyse %50’sinin başka bir web siteyi kullanmadığını açıkladı. İşletmeler Instagram’ı birincil ve tek çevrimiçi ticaret sitesi olarak görüyorlar. Ticari profillerin hızla artması aynı  zamanda daha fazla rekabet anlamına geliyor.  Ticari profillerdeki büyüme aynı zamanda aynı zamanda daha fazla rekabet anlamına geliyor.

Sosyal ağlardaki çevrimiçi reklamcılıkta şeffaflık önemli. Özellikle yanlış bilgilerin yayılmasının önlenmesi büyük platformların karşı karşıya kaldığı sorumluluklardan birisi.

 Volkswagen ID Croozz 2020’de yollarda olacak