Çin ve iklim değişikliği

climatechange

 Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Çin’in iklim değişikliğine etkisi ortaya çıkmaya başladı.

chinapolluted_750

Uzak doğu’nun devi Çin geçmiş 30 yılda atmosfere yolladığı karbondioksit miktarı hem Avrupa Birliğinden hem ABD’den çok daha fazlaydı. Nature dergisinde yayımlanan çalışmaya göre iklim değişikliği üzerindeki etkinin sadece %10’u Çin’e ait olmakta.

Bu Çin gibi bir ülke için beklenenden oldukça düşük bir rakam. Çin hükümetinin uluslararası iklim müzakerelerinde elinin güçleneceğini öngörüyor Bengang Li of Peking University akademisyenleri. Bu araştırmaya göre son 260 yılda Çin’in iklim değişikliğine katkısı beklenenin çok altında bulunmakta.

Biyokemikal ve atmosferik malzemeler kullanılarak Çin’in iklim değişikliği üzerine etkisi araştırıldı. Bununla birlikte Çin’in hava kalitesinin arttırma çalışmaları iklim değişikliğine olumsuz yansıyacağı belirtiliyor. Araştırmacılara göre şehrin üzerinde oluşan sis bulutu sıcaklık artışını gölgelediği ve sis bulutunun dağılması durumunda küresel ısınmanın olumsuz etkilerine daha fazla maruz kalınabileceğini duyurdu.

Leeds Üniversitesi’nden Prof Dominick Spracklen’a göre Çin dünyanın en büyük ormanlarını kurmakta.Bu ormanlık alanların dünyadaki karbondioksit miktarını azaltacağı üzerinde oldukça fazla olumlu yorum bulunmakta.

Google Analytics 360 Suite duyuruldu!