Söylenti: 4K oyun çalıştırabilecek Playstation 4 yolda

pss195 orig1

 Bazı güvenilir kaynaklara göre 4K çözünürlükte oyun  çalıştırabilecek bir Playstation 4 yolda.

Günümüze gelindiğinde artık Playstation 4 ve Xbox One’ın yaşlandığı bir çok oyuncu tarafından söyleniyor. Bu konudaki ilk başlangıcı Microsoft Xbox One’da güncelleme yapacağını söyleyerek duyurmuştu.

playstation4-1l

Şimdi Sony’de Xbox’ın yolundan gideceğe benziyor. Bazı güvenilir kaynaklara göre 4K oyun çalıştırabilecek bir Playstation 4 yolda gözüküyor. 4K çözünürlüğü çoğunlukla dijital filmlerde ve bilgisayar grafiklerinde kullanılan bir çözünürlük formatıdır. 4K’da yatay çözünürlük yaklaşık 4.000 pikseldir. Yatay çözünürlük açıklanan oran aynı zamanda 720p ve 1080p dikey sayısını temsil eder. Aynı kaynaklar cihazın şu an araştırılma aşamasında olduğunu yıl sonuna bile yetişemeyeceğini söylüyor. Cihaz eğer 2017’de çıkarsa Playstation 4’ün üzerinde 4 yıl sonra yeni bir versiyonu çıkmış olacak. Ayrıca yeni Playstation 4’ün eski konsol oyunlarıyla uyumlu olup olmayacağıda pek bilinmiyor açıkçası.

Geçen sonbahar’da Playstation 4’ün fiyatı 400 dolardan 350 dolara iniş göstermişti.Eğer bu yeni konsol yüksek bir fiyata piyasaya sürülürse zor dönemden geçmesi kaçınılmaz.

Google Analytics 360 Suite duyuruldu!