Aptalca Sebeplerle İptal Edilen TV Serileri!

young justice

#İŞBİRLİĞİ

Pek çok televizyon serisinin sonu, iptal edilme şoku ile gerçekleşiyor. Ancak, fazlasıyla aptalca sebeplerden iptal edilen TV serileri mevcut. Bunları sizin için derledik.

Beyaz cam dünyası, hatayı affeden bir ortam sayılmaz. TV kanalları acımasızca reyting beklerken, en ufak tökezlemeye bile müsamaha göstermiyor.

Lakin yüksek reytinglerine rağmen, son derece ahmakça bulduğumuz nedenlerle iptal edilen bazı TV şovları mevcut. Bu yapımları sizin için derledik.

Batman

1960’lı yılların, Adam West’li kült serisi Batman, kayda değer izlenme rakamlarına karşılık iptal edildi. Bu iptalin ucunda saçma nedenler bulunuyordu. Yayıncı ABC, kar etmek amacıyla dizinin haklarını NBC’ye satma kararı verdi. NBC ise, ufak karlar elde etmek için, başta stüdyo olmak üzere bazı etmenleri kırpma kararı aldı. ABC, bu gelişme nedeniyle haklarını geri istedi. Stüdyolar arasındaki çatışma, sonunda iptale neden oldu.

Young Justice

Bir başka bahtsız DC Universe yapımı ile karşı karşıyayız. Young Justice, yüksek reytinglerine ve eleştirmenlerden aldığı tam notlara rağmen iptal edildi. İptal kararının ardında ise kadın karakterlerin dizide öne çıkmasına rağmen, kız çocukların, hiçbir şekilde seriden ilham alınarak geliştirilen figürlere yüz vermemesi oldu. Erkekler de, sadece birkaç belli erkek kahramanın figürlerini tercih edince, oyuncak satışlarından istenen kar elde edilemedi ve seri, iptal edildi. Zira, seriden beklenen en önemli kar oyuncak satışları idi.

Robin Hood, Robin Hood’u öldürürse...

Bir başka garip iptal, BBC’nin Robin Hood serisinde yaşandı. TV şovu, istenen izlenme oranlarını elde etmekte zorluk çekmiyordu. Ne var ki baş rol oyuncusu Jonas Amstrong, daha çok tatil yapmak istediğini BBC’ye iletti. Tartışmalar sonunda BBC, oyuncuların kaprisleriyle uğraşmamak için seriyi iptal etti. Asıl kaybeden ise tembel oyuncu Jonas Amstrong oldu.

Angel 

angel asks for early renewal gets canceled instead 1457367013

Listedeki belki de en garip iptal. Şimdilerde Avengers’ın yapımcısı ve yönetmeni olarak bilinen Joss Whedon, yüksek reytinglerden cesaret alarak, altıncı sezon için stüdyo ile görüşmek ve altıncı sezon onayını kapmak istedi. Yayıncı stüdyo, “geleceği daha açık görmek için” zaman talep etti. TV stüdyosu İcra Kurulu Başkanuı, Joss Whedon’u üstü kapalı tehdit edince ipler gerildi ve TV serisi yarıda kaldı. Yapımcı stüdyo, sonraları pişmanlığını ifade etse de ve yeni sezon talebinde bulunsa da, iş işten geçmişti.

Kingdom Hospital

Stephen King’in romanından uyarlanan Kingdom Hospital, kurgusu ile türün müdavimleri tarafından çok beğenildi. Ne var ki yapımcı stüdyo, dahice(!) bir hamleyle, onu CSI’ın karşısına koyarak, rakibe üstünlük sağlamak inadına gitti. Sonuç ise hüsran ve iptal oldu.