Çin Bitcoin madenciliği konusunda hayatının hatasını yaptı

Çin Bitcoin madenciliği

Dünyanın en büyük nüfusuna sahip olan Çin, Bitcoin madenciliği ile ilgili büyük bir hata yaptı. Kripto para madencilerini ülkeden çıkaran Çin tepkilerin odağında yer alıyordu.

Küresel çapta Bitcoin üretiminin yaklaşık olarak yüzde 50 gibi bir bölümünü Çin oluşturuyor. Sadece madencilik sektörü üzerinden 10 milyar dolar gelir elde eden bu ülke kısıtlama kararı almıştı. Kısıtlama ile birlikte madenciler ilk etapta daha az üretim yapmaya başladı.

Yaşanan gelişmelerden ve Bitcoin madencilerinin çok fazla elektrik harcadığının düşünülmesinden sonra işler değişti. Çin çok daha büyük bir kısıtlama yaptı. Bütün Bitcoin madencilerinin üretimi durdurması gerektiğini söyledi. Böylece onları başka ülkelere gitmeye zorladı.

Çin Bitcoin madenciliği için çok önemliydi

Ülkenin önemli bir enerji potansiyeline sahip olması Bitcoin madencilerini buraya yönlendirmişti. Önemli miktarda elektrik harcayan Bitcoin madenciliği her yerde yapılamıyor. Bu nedenle ülkenin enerji kaynaklarının yeterli miktarda olması şart.

Çin Bitcoin madenciliği

MicroStrategy CEO’su konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şimdiki kısıtlamaların trilyon dolarlık bir hata olduğunu ifade etti. Normal şartlarda Çin madencilik sektörü üzerinden 10 milyar dolar gelir elde ediyordu. Bu kripto para biriminin yükseliş potansiyeli düşünüldüğünde Çin belki de trilyon dolar kazanmaktan vazgeçmiş oldu. Birçok madenci ABD ve diğer Asya ülkelerine göç etti.

Bitcoin 12 bin dolara düşer mi: Usta analist cevapladı

MicroStrategy gibi şirketler milyarlarca insanın Bitcoin kullanma ihtimalinin olduğunu düşünüyor. Blockchain teknolojisinin geleceğin en önemli gelişmeleri içerisinde yer alacağı söyleniyor. Peki sizce Çin, Bitcoin madencilerini engelleyerek büyük bir hata mı yaptı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.