Çıkarılabilir kamera ile Oppo selfie devrimi yapacak

çıkarılabilir kamera

Çinli telefon üreticisi Oppo, telefonlardaki selfie kamerası problemi için ilginç bir çözüm geliştirdi. Artık ön yüzdeki kameralarla vedalaşma zamanı gelmiş olabilir mi? İşte Oppo’nun ilginç çözümü.

Çıkarılabilir kamera patenti alan Oppo böylece telefonların ön yüzündeki kameraları tamamen devre dışı bırakarak hem maliyetten tasarruf yapacak. Hem de telefonların ön yüz tasarımında önemli bir devrim gerçekleştirecek.

Çıkarılabilir kamera yeni standart olabilir mi?

Kullanıcılar selfie çekmek istediklerinde ise telefonun arkasındaki gelişmiş kameralardan oluşan modülü çıkarıp kendilerini diledikleri gibi çekebilecekler.

Bu sırada telefonun ağır ve geniş ekranını ellerinde tuttup aynı anda deklanşöre basma zorunluluğu da ortadan kalktığı için, daha rahat selife’ler çekmenin mümkün olacağı düşünülüyor.

Video görüşme yaparken de kullanıcı kamerayı telefondan ayırıp istediği noktada konumlandırabilecek. Ayrıca, küçük bir aparatla kamera modülünü ön yüzün üzerine yerleştirmek ve böylece daha kolay video görüşmeler yapmak mümkün olabilir.

Uydu fırlatacak drone yaptılar

Oppo şimdilik bu patent üzerine geliştireceği bir telefonun planını yapmış değil. Şirket, bu tür bir telefonun artılarını ve eksilerini detaylıca değerlendirerek ürüne dönüştürüp dönüştürmeme kararını alacak.

çıkarılabilir kamera

Ancak fikir olarak, telefon tasarımlarında çığır açabilecek bu yöntemle, kullanıcılar telefondan ayrı çalışan bir kamera ile çok farklı açılardan, çok daha profesyonel görünümlü fotoğraflar ve videolar çekebileceği için telefon üreticilerinin bu patente ilgi göstermesi de mümkün görünüyor.

Peki siz bu yeni patent hakkında ne düşünüyorsunuz? Arka kamerası çıkarılabilen bir telefon sizin için pratik olur muydu?