Apple güvenlik önlemleri için yeni adımlar atıyor!

Apple Nisan ayında 15.5 İnç MacBook Air'i piyasaya sürecek

Amerikalı teknoloji devi Apple, güvenlik konusunda müşterilerini rahatlatmaya devam ediyor.

Apple güvenlik önlemleri için yeni adımlar atıyor! Apple, bu ay düzenlenen etkinliğinde iPhone kullanıcıları için yeni nesil iOS 17 yazılımını tanıttı. Kısa bir süre önce gerçekleşen bu duyuru, yılın ilerleyen dönemlerinde kullanıcılarına yeni özelliklerle hizmet sunacak olan iOS 17‘nin işaret fişeği oldu. Şu an geliştiricilerin beta testlerine açık olan bu yazılım, henüz duyurulmamış bazı özelliklerin de çevrimiçi platformlarda tartışılmaya başlanmasına sebep oldu. MacRumors’un belirttiği bir özellik, iPhone kullanıcılarının yaşamını kolaylaştıracak gibi görünüyor. Bu yeni özellik hakkında daha fazla bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Apple yapay zeka

Apple, iOS 17 ile birlikte kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak bir yeniliği daha kullanıma sunacak. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar yeni bir şifre belirlemelerine rağmen unutmuş olmaları durumunda, değişiklikten sonraki 72 saat içinde eski şifrelerini kullanarak iPhone’un şifresini sıfırlayabilecekler. Yani, bir kullanıcı telefonunun şifresini değiştirdiği halde yeni şifreyi unutmuşsa, hala 72 saat boyunca eski şifreye geri dönebilir. Ancak burada önemli olan nokta, kullanıcıların yeni bir şifre oluşturmadan önce eski şifreyi hatırlamaları gerektiği.

Apple Vision Pro gozlugu yeni bir donemin habercisi olabilir 2

Apple güvenlik önlemleri için yeni adımlar atıyor!

Bu yeni özellik devreye girdiğinde, bir kullanıcı yanlış bir şifre girdiğinde, şifreyi sıfırlama seçeneğiyle karşılaşacak. Ekranın altında “Şifremi Unuttum” seçeneği belirecek ve bu seçenek kullanıcıyı yeni bir sayfaya, “Şifre Sıfırlama Denemesi” seçeneğine yönlendirecek. Bu seçeneği kullanarak kullanıcılar eski şifrelerini girebilecek ve yeni bir şifre oluşturabilecekler.

Apple headset, VR antrenmanların ve spor içerecek

iOS 17’deki bu şifre sıfırlama özelliği, unutkan kullanıcılar için gerçek bir kurtarıcı olarak görünüyor. Ancak, bu özellik, yalnızca kullanıcıların değişiklikten sonraki ilk 72 saat içinde yeni şifrelerini unuttuklarında işlevsel olacak. Güvenlik nedeniyle, Face ID ve Şifre Ayarları’nda “Geçerli Şifreyi Şimdi Geçersiz Kıl” seçeneğiyle, bu özelliği devre dışı bırakma imkanı da sunuldu. Apple güvenlik önlemleri için yeni adımlar atıyor!

Hyundai sürdürülebilir mobilite için yatırımlarına devam ediyor