Çift maske takmak zararlı mı? İşte yanıtı

Maske zorunlu iller

Koronavirüsten korunmak için çift maske takmak sağlığımıza zarar veriyor olabilir mi? Bu soruyu Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Azap yayınladı.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüs salgını hız kesmeden yayılmaya devam ediyor. Hali hazırda aşılamalar başlamış olsa da salgın şimdilik hız kesmiş değil. Peki bu durumdan yani salgından korunmak için yapılması gereken şeyler neler?

Bilindiği üzere salgının başından beri en çok önem verilen unsur maske kullanımı. Maske kullanımı için pek çok doktor farklı görüşler sundu. Fakat şu anda pek çok bölgede maskesiz dışarı çıkmak yasak. Hatta bazıları durumu abartıp 2 ya da 3 maske de takabiliyorlar.

Peki 2 maske takmak daha mı koruyucu? Ya da sağlığımıza herhangi bir zararı var mı?

Çift maske takmak zararlı mı? İşte yanıtı

Bilim Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Azap konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Dilerseniz bunlara aşağıdan göz atabilirsiniz.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Azap ise, “Şu an için elimizde çift maske kullanımını destekleyecek bir bilimsel bilgi yok, bunun daha iyi koruduğunu söyleyen bir bilgi yok. Önemli olan kullandığımız tek maskenin, tıbbi maskenin 3 katlı arada bir geçirmez tabaka olan kurallara uygun üretilmiş maske olması. ”

Görüldüğü üzere şu anda çift maske kullanımı ile ilgili somut bir bilgi yok. Yani yararlı ya da zararlı demek çok da doğru değil.

30 Ocak vaka sayısı açıklandı