Yapay zekayı telefonla arayıp konuşabilirsiniz

chatgpt

ChatGPT ve benzer yapay zeka araçlarından yardım almak isterseniz, yapmanız gereken tek şey sadece sorunuzu yazmak. Fakat bazı insanlar yazmayı sevmiyor veya yazmaya üşeniyor. Lifehacker’ın haberine göre üçüncü taraf bir geliştirici yazma işini konuşmaya dönüştürdü. Artık kullanıcılar ChatGPT destekli bir sohbet botunu telefonla arayıp, konuşabiliyor.

Bu botun adı daha önce Sam’di, fakat geliştirici ismini “Call Annie” olarak değiştirmiş. Telefonla arama yapınca sohbet botu kendini Samantha olarak tanıtıyor. Bu biraz kafa karıştırıcı olsa da, yapay zeka aracı iyi çalışıyor. Telefonla arayınca, “Merhaba ben Samantha. Gününüzün nasıl geçtiğine dair sohbet edebilir veya yeni şeyler öğrenmenize yardımcı olabilirim. Bu mesajı atlayabilirsiniz. callsam.ai üzerinden kayıt yaparak hizmet şartlarını ve seçenekleri görebilirsiniz. Ayrıca bu arama yazıya da dönüştürülüyor. Bazen yanılıyor olabilirim, ancak bana her şeyi sorabilirsiniz” şeklinde cevap veriyor. Samantha bu mesajı söyledikten sonra sessiz kalıyor ve kullanıcının konuşmasını bekliyor. Herhangi bir şey sorunca da ChatGPT gibi cevaplıyor.

ChatGPT

Kullanıcılar, Samantha’ya nasıl hitap etmesi gerektiğine dair isim söyleyip, sanki biriyle gerçekten görüşüyormuş gibi telefon konuşmaları yapabilir. Yapay zeka, karşısındaki kişiye ismiyle hitap edip, söylediği ayrıntıları hatırlıyor ve ona göre cevaplar söylüyor.

Samantha’nın, ChatGPT gibi cevaplamadığı sorular da var. Zarar verici bir şeylerle ilgili sorular sorunca, alay edince yapay zeka dil modeli olduğunu ve OpenAI’nin güvenlik tedbirleri gereğince cevaplayamayacağını belirtiyor.

Samantha ile konuşmanın iki yolu var. Birinci yoldan bahsedecek olursak, callannie.ai sitesinde, Sign in (Web Audio) seçeneğine tıkladığınızda telefon numaranızı girmeniz gerekiyor ve aktivasyon için kod gönderiliyor. Kısa mesajdan gelen kodu, sitede gerekli yere girince Samantha ile konuşmaya başlıyorsunuz. İkinci yol görüntülü görüşme deneyimi sunuyor. iPhone’a görüntülü arama uygulaması indiriyorsunuz. Fakat iOS gizlilik raporuna göre söz konusu uygulama biraz fazla kullanıcı verisi kaydediyor. Bu yüzden Samantha ile şimdilik sadece konuşmak daha güvenli.

Star Wars Jedi: Survivor berbat başlangıç yaptı! Oyuncular topa tuttu!