Apple iOS 17 çıplak fotoğraflara karşı koruma getiriyor

iOS 17 on Phone Feature

Apple iOS 17 dün birbirinden güzel özelliği ile tanıtıldı. Ancak yeni bir özellik daha dikkat çekiyor. İşte tüm detaylar.

Apple iOS 17 içerik paylaşımını kolaylaştırıyor, ancak aynı zamanda kötüye kullanımı önlemek için yeni güvenlik önlemleri sunuyor. Şirket, yaklaşmakta olan yazılımının, istenmeyen çıplak fotoğraf ve videolardan kaçınmanıza yardımcı olan bir Hassas İçerik Uyarısı özelliği ekleyeceğini açıkladı. Potansiyel olarak endişe verici bir içerik alırsanız özellik sayesinde açmadan, onu reddedebilir ya da görmeyi kabul edebilirsiniz.

Apple iOS 17 çıplak fotoğraflara karşı koruma getiriyor

İletişim Güvenliği isimli bir diğer özellik çocukları da koruyacak. Bu özellik, AirDrop, Kişi Posterleri, FaceTime mesajları ve Fotoğraf seçici aracılığıyla gönderilen ve alınan müstehcen materyalleri tespit etmek ve bulanıklaştırmak için makine öğrenimini kullanacak. Teknoloji artık hareketsiz çekimlere ek olarak videoları da tanıyabilecek. İstenmeyen bir çıplak içerik ulaşırsa, çocuklar yardım için güvendikleri yetişkinlere mesaj gönderebilir veya yararlı kaynaklar bulabilir.

Hem Hassas İçerik Uyarısı hem de İletişim Güvenliği cihazdaki medyayı işleyecek.

Apple, 2021’de çocukların cinsel istismarı olduğu bilinen materyal (CSAM) içeren iCloud’a yüklenen fotoğrafları işaretleme planının yanı sıra istenmeyen çıplak fotoğrafları engelleme planlarını açıkladı. Şirket, 2022’nin sonunda, güvenlik önlemlerini arttırmaya başladı ve söz konusu özellikler daha kapsamlı olmaya devam edecek.  Apple iOS 17 birbirinden heyecanlı özellikler ile sunuldu ve yakında beta sürümünün ardından herkese kullanıma sunulacak.

Apple Vision Pro gözlüğü yeni bir dönemin habercisi olabilir